fbpx
9.1 C
Budapest
2024. április 25. csütörtök

Testszerviz

Webáruház

Ne kapj a hajadhoz hiába!

Ősszel gyakoribb

Jó, ha tudjuk, hogy az évszakok változása hajunkra is hatással van. Ősz elején több hajszálunk hullik ki, mint nyáron, ami teljesen természetes jelenség. Ezt nevezzük őszi hajhullásnak.

- Hirdetés -

Ekkor a kihulló haj mennyisége 60-80 szál lehet naponta.

Ez a fokozott hajhullás nem tarthat tovább egy-másfél hónapnál. Sok esetben azonban másról van szó.

Figyelmeztető jel is lehet

hajunk gyakran elsőként jelzi, ha valamilyen belső, rejtett probléma áll fenn szervezetünkben. Férfiaknál gyakori a férfi nemi hormonhoz (a tesztoszteronhoz) köthető hajhullás, ami már örökletes tényezők miatt akár fiatalon elkezdődhet.

Változókor – azok a bizonyos hormonok

A tesztoszteron hormonhoz köthető hajhullás a nőknél is előfordul, akár már a húszas-harmincas éveiktől kezdve.

változókorban, illetve a menopauza után mivel csökken az ösztrogéntermelés és magasabb lesz a tesztoszteron hormon aránya, ekkor is kialakulhat hajhullás, ami nagyon zavaró lehet.

Étrendi okok

tesztoszteronszint növekedése nőknél nem csak a változókorral járó hormonális változások miatt következhet be. Ez akkor is megtörténik, ha sok cukrot, gyorsan felszívódó szénhidrátot eszünk, ilyen étrenden élünk. Ekkor a petefészkek több tesztoszteront termelnek a keleténél. Így ez is lehet a fokozott hajhullás oka. Ezen csak az étrend megváltoztatásával lehet javítani.

hormonrendszer és a magas vércukorszint közötti összefüggésről írok a Kulcs a hormonokhoz című könyvben.

Ebből a könyvből könnyen megérthető ez a folyamat, és azt is leírtam a könyvben, hogyan módosítsuk az étkezésünket, hogy kijavítsunk a káros hormonhatásokat.

Kattints a képre!

Túl kevés fehérjét eszük

Nagyon gyakran előfordul, hogy kevés a fehérje, a jó minőségű hús, hal az étkezésünkben.  Mivel ez nagyon sok embert érint, azért a Vitalissimo egészség webáruház kínálatában megtalálható az Amino Primo Aminosav Komplex. Ez a termék leghatékonyabban biztosít minden fontos aminosavat a szervezetünknek, mégpedig tökéletes arányban.

A fehérjék építőkövei az aminosavak, és ezek fontosságáról egy jól érthető kis könyv is elérhető a webáruházunkban.


Kattints a képre!

Tápanyaghiány

hajhullást oka lehet még cink- és vashiány, a vérszegénység, valamilyen gyulladásbakteriális fertőzések, illetve pajzsmirigy-betegség is.

Éppen ezért nagyon fontos ezekre a problémákra is kitérni, és kideríteni, hogy érintettek vagyunk-e.

A pajzsmirigyproblémákkal ebben a cikkben foglalkozunk.

További Vitalissimo megoldások

A Vitalissimo webáruházban sokféle hajat tápláló, vagy éppen pajzsmirigyműködést javító készítmény érhető el.

Íme néhány, amit kiemelek a termékkínálatunkból:

Méltán népszerű termék a svéd folyékony vitamincsaládból a haj, bőr és köröm folyékony vitamin kollagénnel készítmény. A „Swedish Nutra Hair, Skin & Nails” folyékony vitamin megszünteti a bőr-, haj- és körömproblémákat. Kiemelkedően hatékony, mivel a kollagén mellett hialuronsavat is tartalmaz. Bőröregedés-gátló, ránctalanító és bőrfeszesítő tulajdonságú, továbbá energizál és hozzájárul a gyors sebgyógyuláshoz.


Kattints a képre!

A másik ajánlott termék a G&G márkájú öregedésgátló komplex készítmény, ami minden olyan vitamint, ásványi anyagok és nyomelemet és más hatóanyagokat is tartalmaz, amelyeknek hatása ellensúlyozza a kor előrehaladtával járó folyamatokat.



Őrizd meg hajad, fordíts vissza a hajhullást!

Szabados Pál
Szabados Pálhttps://www.testszerviztudastar.hu/
Küldetésem az életmódváltással és táplálkozással kapcsolatos igényes, tudományosan megalapozott, ismeretterjesztő művek írása. Könyveim állandó szaklektora kiváló mentorom, Dr. Kricsfalvi Péter belgyógyász főorvos és természetgyógyász, akit 2007-ben Batthyány-Strattmann László-díj tüntettek ki életművéért. A személyes sorsom alakulása, és az összegyűjtött tapasztalataim is arra ösztönöznek, hogy tovább folytassam ezt a munkát, és folyamatosan növeljem a tudásomat az emberi test működésével, az életmóddal és a különféle étrenddel és más, ide kapcsolódó ismeretek megszerzésével. Ezt a folyamatosan bővülő tudásomat nagy örömmel osztom meg a műveim iránt érdeklődőkkel.

Kapcsolódó cikkek

Maradj velünk

205RajongókTetszik
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek