fbpx
13.4 C
Budapest
2024. március 28. csütörtök

Testszerviz

Webáruház

Végtelen pajzsmirigy történet

A pajzsmirigy alulműködés az orvostudomány szerint a pajzsmirigynek a közvetlen betegsége, aminek egyik gyakori oka lehet a nyakunknál levő szerv gyulladása.

- Hirdetés -

A betegség megállapítása a vérből történő hormonszintek maghatározásával történik, mely során az agyalapi mirigy által termelt a TSH (pajzsmirigy működést serkentő hormon), illetve a pajzsmirigy hormonok szintjét határozzák meg.

A pajzsmirigy-alulműködésre a magas TSH szint, alacsony pajzsmirigy hormonszint utal. Az orvos ezen kívül még ultragangos vizsgálat is kér, hogy megismerje a pajzsmirigy pontos állapotát.

A pajzsmirigy-alulműködés orvosi kezelése elsősorban hormonpótlással történik. A kezelés során az adagot személyre szabottan szakorvos állítja be. A TSH szint követése szolgáltat információt a kezelés eredményességéről, a gyógyszeradag szükség szerinti módosításáról.

A betegek oldaláról gyakori vélemény, hogy a beszedett gyógyszer meggyógyítja a pajzsmirigyüket. Ez azonban nincs így, mivel a gyógyszer a mirigy által nem elegendő hormontermelést egészíti ki.

Ennek megfelelően ezt a gyógyszeres kezelést a beteg élete végéig fenn kell tartani.

Ahhoz, hogy pontosan megérsük, hogy miről van szó, jó ha tudjuk, hogy a pajzsmirigyünk pontosan milyen hormonokat termel.

A pajzsmirigyünk egy inaktív, azaz a sejtek működésére hatástalan 4 db jódatomot tartalmazó hormont, a tiroxint termeli, és ahhoz, hogy a sejtjeink anyagcseréje jól működjön egy 3 jódatomos hormonra, a trijód-tironinra van szükség. Ezt az átalakítást a májunk, a veséink és az izmaink végzik.

Az átalakításhoz szelénre is szükség van. A szelén egy fontos nyomelem, ami a jódhoz hasonlóan szükséges a pajzsmirigyhormonok termelődéséhez és hatásosságához.

Éppen ezért annak ellenére, hogy az orvos utasításait betartva valaki az alulműködő pajzsmirigyére szedi a tiroxin (4 jódatomot tartalmazó hormonforma, T4) pótlást, még sokat kell tennie annak érdekében, hogy a fentiekben leírt 3 jódatomos hormonformára (trijód-tironin, T3) történő átalakítás is jól működjön.

Hiszen hiába van a vérben a gyógyszeres kezelésnek hála elég tiroxin (T4), attól még nem biztos, hogy elég hatásos hormon (T3) el is jut a sejtekhez.

Éppen ezért a Vitalissimo Testszerviz webáruház
a Myrobalan termékcsalád készítményei közül
a Tiroglan pajzsmirigy-alulműködés elleni gyógynövény-komplex-szel segíti
a pajzsmirigyüknek valóban támogatni akarókat.

Mi ez a készítmény és miért különleges?

A termékben található gyógynövény-komplex speciális módon összeválogatott és összeállított természetes növényi hatóanyagokat tartalmaz.

A készítmény pajzsmirigyserkentő, regeneráló hatású, és a benne található 14-féle gyógynövény támogatja az alulműködő pajzsmirigy működését és vitalitását.

A termék mellékhatásmentes, vegán, tejmentes és gluténmentes, így a speciális étrendet tartók és bizonyos allergiákban szenvedők számára is fogyasztható.

Ez a készítmény – mivel hormonmentes – az orvos által felírt gyógyszer mellett is problémamentesen folyamatosan szedhető a terméktájékoztató szerint.

Tehát nem elég az orvos által felírt gyógyszer, annak hatásosságáról is gondoskodni kell.

A készítmény természetesen nem helyettesíti a kapott gyógyszert, de a készítmény rendszeres szedése következtében a gyógyszer adagolását időről-időre felül kell vizsgálni. Ezt csak orvos teheti meg!

Aki a fenti termék mellett még mással is szeretné támogatni az alulműködő pajzsmirigyét, annak ajánlhatók a Wise Tree Naturals alábbi készítményei is:

vagy csak

Az, hogy a jódot is tartalmazó készítményt válaszd-e, kérjük beszéld meg az orvosoddal.

A szelén tartalmú termék bárkinek ajánlható a Tiroglan mellé.

Légy tudatos, és ne hagyd támogatás nélkül a pajzsmirigyed!

A gyógyszer magában nem elég!


Szabados Pál
Szabados Pálhttps://www.testszerviztudastar.hu/
Küldetésem az életmódváltással és táplálkozással kapcsolatos igényes, tudományosan megalapozott, ismeretterjesztő művek írása. Könyveim állandó szaklektora kiváló mentorom, Dr. Kricsfalvi Péter belgyógyász főorvos és természetgyógyász, akit 2007-ben Batthyány-Strattmann László-díj tüntettek ki életművéért. A személyes sorsom alakulása, és az összegyűjtött tapasztalataim is arra ösztönöznek, hogy tovább folytassam ezt a munkát, és folyamatosan növeljem a tudásomat az emberi test működésével, az életmóddal és a különféle étrenddel és más, ide kapcsolódó ismeretek megszerzésével. Ezt a folyamatosan bővülő tudásomat nagy örömmel osztom meg a műveim iránt érdeklődőkkel.

Kapcsolódó cikkek

Maradj velünk

202RajongókTetszik
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek