fbpx
20.3 C
Budapest
2024. május 19. vasárnap

Testszerviz

Webáruház

A túltolt cukor átka

Mit mond a statisztika?

Régen a cukorbetegség nagyon ritkán fordult elő, és a 2-es típusú cukorbetegséget, ami az inzulinrezisztencia súlyosabb formája, mint időskori cukorbetegséget emlegették, de ez a betegség ma már egyre fiatalabb korosztályt érint, sőt már gyermekkorban is egyre gyakrabban fordul elő.

- Hirdetés -

A cukorbetegség csaknem félmilliárd embert érint világszerte, és a betegek száma egyre növekszik: a becslések szerint 2035-re mintegy 592 millió embert érint majd ez a betegség, ami azt jelenti, hogy a világ felnőtt népességének több mint 8%-át fogják cukorbetegséggel kezelni.

A KSH 2021. november 14-re, a Cukorbetegség Világnapjára kiadott adatai alapján hazánkban 2019-ben több mint 1,1 millió felnőtt és 5 ezer gyermek élt cukorbetegséggel.

Ez az 1999-es szinthez képest jelentős, 250%-os (gyermek), illetve 300%-os (felnőtt) növekedést jelent. Ez a trend azóta sem változott.

A cukorbetegség gyakorisága az életkorral emelkedik, az első nagyobb ugrás a 40-es évek közepén jelentkezik, míg a következő jelentősebb emelkedés a 60-as életévekben látszik a statisztikai adatokban.

Ne dugd a fejed a homokba!

A Házipatika.com oldal szerint cukorbetegségre vagy inzulinrezisztenciára utalhatnak az alábbi tünetek:

  • Erős szomjúságérzet, mert a magas vércukorszintet vesék megpróbálják kiszűrni. Ha túl sok a vérben levő cukor, akkor a vesék nem tudják elég gyorsan elvégezni a szűrést. A fokozott vizelés miatt szomjasak leszünk.
  • Fokozott éhségérzet, akár rövid időn belül étkezés után is. Ha inzulinrezisztencia alakult ki, a sejtekbe nem jut elég cukor. Emiatt nincs elég energiánk. Ez éhségérzetet kelt.
  • A gyengeség és fáradtság szintén az energiahiányra utal, azaz a sejtek nem jutnak cukorhoz, ami szintén lehet az inzulinrezisztencia vagy a cukorbetegség jele.
  • Drasztikus fogyás is lehet egy tünet, mert a vizelettel távozó vérben levő sok cukor nem raktározódik el a szervezetben, nem szívódik fel a sejtekben.
  • A bizsergő vagy zsibbadó végtagok a cukorbetegséggel kapcsolatba hozható neuropátia tünetei is lehetnek. Ez a magas vércukorszint következménye. A megemelkedett szint megzavarja az idegek által közvetített ingerületeket. Emellett az érfalak is meggyengülnek.
  • Homályos látás, mert a cukorbetegség miatt a szemekben lévő erek a meggyengült érfal miatt érzékenyek lesznek az állandóan magas vércukorszintre. A ilyenkor szemlencse megduzzad, alakja megváltozik, emiatt elhomályosul a látás.

Mit tehetsz, ha azt sejted, hogy a fenti tünetek rád is igazak lehetnek?

Az ilyenkor javasolható orvosi vizsgálatokon kívül tudj meg többet ezekről a tünetekről, és a lehetséges okaikról!

A megoldás: légy tájékozott!

Kulcs a hormonokhoz könyv

A Kulcs a hormonokhoz című Testszerviz könyv pontosan leírja, hogyan keserítheti meg az édes cukor az életed!


Kattints a képre!

Kulcs a zsírégetéshez könyv

A Kulcs a zsírégetéshez című könyv kezedbe adja a megoldást, hogyan javíts az egészségi állapotodon, és hogyan vedd kézbe a testsúlyod kontrollját!

Nézd meg az alábbi képen, hogy mennyi mindentől függ, hogy ez sikerüljön!

A teljes Kulcs könyvcsomag

Ha meg szeretnéd kapni a teljes tudást,
akkor téged a teljes csomag vár 40%-os kedvezménnyel!Szabados Pál
Szabados Pálhttps://www.testszerviztudastar.hu/
Küldetésem az életmódváltással és táplálkozással kapcsolatos igényes, tudományosan megalapozott, ismeretterjesztő művek írása. Könyveim állandó szaklektora kiváló mentorom, Dr. Kricsfalvi Péter belgyógyász főorvos és természetgyógyász, akit 2007-ben Batthyány-Strattmann László-díj tüntettek ki életművéért. A személyes sorsom alakulása, és az összegyűjtött tapasztalataim is arra ösztönöznek, hogy tovább folytassam ezt a munkát, és folyamatosan növeljem a tudásomat az emberi test működésével, az életmóddal és a különféle étrenddel és más, ide kapcsolódó ismeretek megszerzésével. Ezt a folyamatosan bővülő tudásomat nagy örömmel osztom meg a műveim iránt érdeklődőkkel.

Kapcsolódó cikkek

Maradj velünk

206RajongókTetszik
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek