fbpx
14.9 C
Budapest
2024. március 29. péntek

Testszerviz

Webáruház

Diétás átverés

A köztudatban elterjed, hogy bármilyen olyan élelmiszeripari termék, amire ráírják, hogy „diétás”, az nem hizlalhat, nem emelheti a testsúlyunkat.

- Hirdetés -

Aki kicsit is foglalkozik az egészségével, az keresi ezeket a termékeket és italokat, hiszen legalább nem akar hízni, sőt sokan vannak, akik azt szeretnék, hogy fogyjanak. Látszólag a „diétás” termékeket és italokat nekik gyártja az élelmiszeripar.

Ma már számtalan fogyókúra, étrendi irányzat veszi fel a kesztyűt a plusz kilókkal szemben, de ez az út gyakran jár lemondással, kell hozzá önfegyelem, tehát nehéz és kitartást követel.

Sokkal egyszerűbbnek látszik, hogyha a fogyás érdekében „diétás” vagy „cukormentes” címkével ellátott termékeket fogyasztunk, akkor ki is pipálhatjuk az életmódváltás, a helyes étrend és életmód kialakítását.

Az igazság az, hogy jó esélyünk van ilyen termékek fogyasztásakor az ellenkező hatás elérésére, azaz jó eséllyel még tovább fog növekedni a testsúlyunk, pedig mi fogyni szeretnénk.

Mi erre a magyarázat?

Ezek az élelmiszeripari termékek és italok mesterségesen előállított, a cukor helyettesítésére szánt különböző édesítőszerekkel készülnek.

A cukor helyettesítése édesítőszerekkel az egyik legnagyobb fogyókúrás tévhit, amiből csak az élelmiszeripar és -kereskedelem húz hasznot, nem pedig az egészségünk.

Hogyan hatnak ránk a mesterséges cukorhelyettesítők?

Ezek igazából még intenzívebb édes ízt adnak a diétás termékeknek, összehasonlítva a megszokott cukorral elérhető édesítéssel. Természetesen itt nem arról van szó, hogy a cukor ne emelné meg gyorsan a vércukorszintet, hanem arról, hogy ezek az édesítők nem oldják meg az édességfüggést, hanem erősítik azt.

A diétás termékek fogyasztása valójában túlevéshez vezet, mert nem ilyenkor nem csak erősödik az édes íz iránti vágyunk, hanem az agyunk olyan jelzéseket küld a szervezetünknek, hogy pótolnia kell a „diétás” ételből, italból hiányzó energiát, azaz többet kell ennünk ezért is.

Az édesítőszerek mellett az elhízás másik okozója az ilyen élelmiszerek, készételek túlzott feldolgozottságában, illetve abban rejlik, hogy a bennük levő szénhidrátok (cukorféle ételösszetevők) gyorsan szívódnak fel, és gyors vércukorszint emelkedést, majd esést okoznak.

Ezek az élelmiszeripari termékek az édesítőszerek mellett gyakran ízfokozót, és más könnyen felszívódó szénhidrátokat, köztük valamilyen cukorfélét (például fruktózt) is tartalmaznak.

Az élelmiszeripar által kínált termékek tehát erős vércukorhullámzást, édes íz függőséget, valamint a bélflóránk tönkretételét okozzák, hiszen a „diétás” címkéjű ételekre, édességekre apró betűvel azt is ráírják, hogy hasmenést okoznak.

Az édes íz csapdájából, valamint a vércukorszint hullámzásából a helyes étrend kialakítása az egyetlen kiút, ami életmódváltással érhető el.

A Testszerviz hatékony segítséget nyújt ebben először is a 3 hónapos Testszerviz Prémium Programot, amire itt lehet jelentkezni egy életminőség teszt kitöltésével.


Azok számára, akik saját maguk szeretnék megtenni az életmódváltásuk első 3 hónap változtatásait, a Csináld Magad Programjainkat ajánljuk. Ezek a programokat itt érheted el.


A Vitalissimo webáruház olyan Testszerviz termékeket kínál, amikkel a vércukorszint ingadozása lecsökken, és az édes íz iránti vágy megszűnik.

Ilyen termék először is a Testszerviz bio almaecet, amit itt rendelhető meg.


A Testszerviz Fodroskel Por, és a Testszerviz Vidd Magaddal Zöldturmix Por a sikeres életmódváltás elengedhetetlen terméke.

Ezekből az alaptermékekből és a hozzájuk kapcsolódó kiegészítőkből alkottuk meg azokat a termékcsomagjainkat, amikkel sikeres elérhető az egészséges és tartós fogyás.


Szabados Pál
Szabados Pálhttps://www.testszerviztudastar.hu/
Küldetésem az életmódváltással és táplálkozással kapcsolatos igényes, tudományosan megalapozott, ismeretterjesztő művek írása. Könyveim állandó szaklektora kiváló mentorom, Dr. Kricsfalvi Péter belgyógyász főorvos és természetgyógyász, akit 2007-ben Batthyány-Strattmann László-díj tüntettek ki életművéért. A személyes sorsom alakulása, és az összegyűjtött tapasztalataim is arra ösztönöznek, hogy tovább folytassam ezt a munkát, és folyamatosan növeljem a tudásomat az emberi test működésével, az életmóddal és a különféle étrenddel és más, ide kapcsolódó ismeretek megszerzésével. Ezt a folyamatosan bővülő tudásomat nagy örömmel osztom meg a műveim iránt érdeklődőkkel.

Kapcsolódó cikkek

Maradj velünk

202RajongókTetszik
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek