fbpx
29.7 C
Budapest
2024. június 25. kedd

Testszerviz

Webáruház

Vádlottak padján

Sokan tudják, hogy a pajzsmirigy az a szervünk, amelynek a hormonjai a sejtjeink anyagcseréjét szabályozza.

- Hirdetés -

Az már kevésbé ismert, hogy ezekkel a hormonokkal akkor is gond lehet, amikor maga a pajzsmirigy ártatlan a működését kifogásoló vádakban.

Mert sok esetben nem ő a felelős a megtapasztalt panaszokért, hanem egy eléggé megfoghatatlan, nehezen tetten érhető gengszter, ami a stressz.

Az szintén elég sokan tudják, hogy a stressz hatására a veséken „ülő” mellékveséink kortizolt termelnek, de azt, hogy a kortizol hogyan okozza a pajzsmirigy alulműködés tüneteit, már jóval kevesebben ismerik.

Miről van szó?

A pajzsmirigyünk egy inaktív 4 db jódatomot tartalmazó hormont, a tiroxint termeli, ahhoz, hogy a sejtjeink anyagcseréje jól működjön egy 3 jódatomos hormonra, a trijód-tironinra van szükség. Ezt az átalakítást a májunk, a veséink és az izmaink végzik.

És itt jön képbe stressz esetén a kortizol nevű hormon! Ez a hormon megakadályozza ezt az átalakítást, azaz hiába termel a pajzsmirigy elég tiroxint, a magas kortizolszint miatt leáll a sejtek számára aktív pajzsmirigy hormon gyártása.

Ez akkor okoz problémát, amikor a stressz nem pár percig tart, hanem ki sem tud kapcsolódni, azaz folyamatos fennáll a nyomás, az aggódás, a félelem vagy bármi, ami stresszt okoz. A stresszforrások száma sajnos nem számlálható meg a két kezünkön!

Így a pajzsmirigy a magas stressz szint miatt ártatlanul kerül a vádlottak padjára, és előbb mindig a stresszel kell megbirkózni azelőtt, hogy a pajzsmirigyet kezelnénk.

Tudj meg többet a stresszről a Kulcs a stresszhez című Testszerviz könyvből!

Bár a Kulcs a stresszhez című könyvben megtalálsz minden fontos tudnivalót a stresszről, a Vitalissimo webáruházban sok,
a stressz hatásokat kiegyenlítő készítményt is megrendelhetsz!

A WISE TREE NATURALS termékei közül a következőket rendeld meg,
ha stresszes vagy:

Szabados Pál
Szabados Pálhttps://www.testszerviztudastar.hu/
Küldetésem az életmódváltással és táplálkozással kapcsolatos igényes, tudományosan megalapozott, ismeretterjesztő művek írása. Könyveim állandó szaklektora kiváló mentorom, Dr. Kricsfalvi Péter belgyógyász főorvos és természetgyógyász, akit 2007-ben Batthyány-Strattmann László-díj tüntettek ki életművéért. A személyes sorsom alakulása, és az összegyűjtött tapasztalataim is arra ösztönöznek, hogy tovább folytassam ezt a munkát, és folyamatosan növeljem a tudásomat az emberi test működésével, az életmóddal és a különféle étrenddel és más, ide kapcsolódó ismeretek megszerzésével. Ezt a folyamatosan bővülő tudásomat nagy örömmel osztom meg a műveim iránt érdeklődőkkel.
Előző cikk
Következő cikk

Kapcsolódó cikkek

Maradj velünk

206RajongókTetszik
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek