fbpx
8.4 C
Budapest
2024. április 20. szombat

Testszerviz

Webáruház

Egyén – közösség – környezet

Az alábbi részlet a Kulcs az immunrendszerhez című Testszerviz könyvből való:

- Hirdetés -

„Tisztában vagyok azzal, hogy az a kijelentés, hogy az ember egy élőlény, nem tűnik mellbevágónak, de az is nyilvánvaló, hogy ezt a megállapítást csak kevesen gondolják kellően végig, és ezért a hétköznapok szintjén ez nem igazán hagy mély nyomot bennünk.

Pedig ebbe a kijelentésbe kapaszkodnak a környezetvédők, az egészségtudatos életmódváltók, és azok is, akik szerint az ember nem képes magányosan fennmaradni, és azok is, akik szerint az emberiség igazi összetartó ereje a kölcsönös segítség egy jobb jövő érdekében.

A biológia törvényei ránk is vonatkoznak

Mindannyiunk életminőségét és életkilátásait olyan adatok ismerete és mindennapi használata határozza meg, ami szűkebb értelemben véve az orvostudományhoz, tágabban értelmezve a biológiához tartoznak.

Ez természetesen nem jelenti azt, hogy az emberi létnek ne lennének ezen túlmutató társadalmi, erkölcsi vagy más vonatkozásai is, de azt igen, hogy ezeknek a jelentős része a saját biológiai adottságainkból fakad, és ezt jobb, nem figyelmen kívül hagyni.

Erre mindjárt itt van egy kézenfekvő példa: az új generációval, a gyermekáldással, a család növekedésével kapcsolatos dolgok.

Az, hogy egy újszülött egészségesen jön-e a világra, nyilvánvalóan nagyrészt attól függ, hogy milyen volt a magzati életszakasza: azaz attól, hogy a vele várandós édesanyának milyen volt a megszületendő gyermekének a fejlődéséhez, illetve a saját szervezetének az egészségéhez szükséges tápanyagellátottsága, illetve az, hogy ő milyen életet élt ez alatt: mennyire volt nyugodt vagy stresszes számára a várandósság, milyen környezeti és társadalmi hatások érték őt ez alatt.

Nyilvánvaló az is, hogy ezekhez a dolgokhoz hozzátartozik még az ő várandósság előtti életmódja is, aminek következtében milyen volt, és hogyan változott a testi állapota, ami nála is visszakövethető egészen az ő fogantatásáig.

Sőt, ha tovább vizsgálódunk ebben az irányban, bizony olyan távoli tényezőket is találunk, hogy milyenek voltak az ő és természetesen a gyermeke édesapjának a felmenőinek az egészsége, életmódja, táplálkozási és más szokásai, beleértve a velük megtörtént stresszt és azokat a környezeti, társadalmi hatásokat, amik őket érték.

Ennek az eszmefuttatásnak lehetne az is az eredménye, hogy ez felmentene bennünket az egyéni felelősség alól, amikor azt nézzük, hogy milyen az ember egyéni életminősége, egészségi állapota, és ez felmenthetne bennünket az alól is, hogy miért olyan életet élünk, mint amilyet, és miért lesz olyan a sorsunk, mint amilyen, beleértve a saját és a környezetünkben élők életkilátásait is.

Ez azonban nincs így, és ennek genetikai okai vannak! Ennek a meredeknek tűnő megállapításnak a valóságtartalma világossá válik majd az itt következő rész elolvasása után.

Öröklődés és sorsszerűség

A biológiai értelemben vett örökségünket a genetika kutatja, tárgyalja.

Egyáltalán mi a genetika?

A genetika vagy más szóval örökléstan az élőlények fejlődésének és sokféleségének, változatosságának a tudománya. A szó a görög „gennó” (nemzeni, életet adni) jelentésű szóból ered. Némi túlzással az emberiség genetikai tudása az őskorra nyúlik vissza – legalábbis a gyakorlati hasznosság szintjén –, amikor elkezdődött a növények és az állatok háziasítása, és az ember tudatosan kezdett el növényeket termeszteni és állatokat tenyészteni, valamint a velük való törődés és gazdálkodás során elkezdte kiválogatni a kedvezőnek tartott tulajdonságúakat, hogy tudatosan csak azokat nevelje tovább.”


Olvasd tovább a Kulcs az immunrendszerhez című könyvnek ezt a fejezetét, és ismerd meg mindazt a fontos információt, amely alapján megérheted, hogy miért ilyen az életed.

A könyvből sok más mellett megtudhatod, hogy mit tehetsz a saját egészséged javítása érdekében minden olyan korábbi hatás ellenére, ami már ért téged, és amin már nem tudsz változtatni.

Légy kész arra, hogy most megtegyél mindent ahhoz, hogy egészségesebb legyél, és boldogabb életet élhess a családoddal és a körülötted élő barátaiddal együtt!


Válj példaképpé, és legyél sikeres életmódváltó, aki tudatosan éli az életét!

Az ehhez szükséges tudás már rendelkezésre áll. A Testszerviz kiadásában megjelent Kulcs könyvekben elérhető a boldogabb és egészségesebb élet eléréséhez szükséges minden fontos tudnivaló!


A Testszerviz Vitalissimo webáruházban minden olyan terméket, táplálékkiegészítőt megtalálsz, ami nagy előnyt jelent a helyes táplálkozás és helyes életmód kialakításához. Ez támogatás olyan előnyökhöz juttat, amely megkönnyíti a több energia, a jobb alvásminőség elérését, és a problémáktól való megszabadulást!


A Kulcs az immunrendszerhez című Testszerviz könyvhöz szívből ajánlom a Myrobalan termékcsaládhoz tartozó IMU.18 készítményt! A termék hatékonysága az egymás hatását erősítő gyógynövények különleges keverékén alapul.

Javítsd az immunrendszered hatékonyságát, hogy elkerüld a kellemetlen nyári megfázásokat, és csökkents le betegség esetén a gyógyulási időt!

Szabados Pál
Szabados Pálhttps://www.testszerviztudastar.hu/
Küldetésem az életmódváltással és táplálkozással kapcsolatos igényes, tudományosan megalapozott, ismeretterjesztő művek írása. Könyveim állandó szaklektora kiváló mentorom, Dr. Kricsfalvi Péter belgyógyász főorvos és természetgyógyász, akit 2007-ben Batthyány-Strattmann László-díj tüntettek ki életművéért. A személyes sorsom alakulása, és az összegyűjtött tapasztalataim is arra ösztönöznek, hogy tovább folytassam ezt a munkát, és folyamatosan növeljem a tudásomat az emberi test működésével, az életmóddal és a különféle étrenddel és más, ide kapcsolódó ismeretek megszerzésével. Ezt a folyamatosan bővülő tudásomat nagy örömmel osztom meg a műveim iránt érdeklődőkkel.

Kapcsolódó cikkek

Maradj velünk

205RajongókTetszik
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek