fbpx
8.4 C
Budapest
2024. április 20. szombat

Testszerviz

Webáruház

Életminőségi jellemzők

Az alábbi részlet a Kulcs a testhez című Testszerviz könyvből való:

- Hirdetés -

„Az egészségügy egész területe, az orvostudomány és a gyógyszergyártás nyilvánvalóan egyre nagyobb léptekkel fejlődik, és egyre hatékonyabb gyógymódokat és gyógyszereket fejleszt ki a különféle betegségek kezelésére. Ezt a tényt nem lehet elvitatni.

Sajnos az is igaz, hogy az egészségügy töretlen fejlődése ellenére már a huszadik század második felétől kezdve egyre gyakrabban megjelent az egészségügyi kommunikációban a civilizációs betegségek kifejezés.

Ez a kifejezés azoknak a kóros állapotoknak és folyamatoknak az összefoglaló neve, amelyeknek egyre növekvő társadalmi elterjedése egyértelműen összefüggésbe hozható a szokásos táplálkozással és életmóddal, amely tükrözi a nyugati civilizáció globális hatásait és ezeknek a hatásoknak a hosszú távú társadalmi következményeit.

Ennek a szokásos életmódnak és táplálkozásnak az összetevői a következők:

  • mozgásszegény, stresszes életvitel,
  • igénytelen, tápanyagokban és rostokban szegény étrend: az elfogyasztott étel vagy megvásárolt élelmiszer a „most mihez van kedvem?” kérdésre adott választól függ, és nem törődik az elfogyasztott étel vagy ital testi működést befolyásoló hatásaival,
  • az étrend alapját a gyorsan felszívódó szénhidrátok adják (cukrász- és sütőipari termékek, tésztafélék, különféle édességek, cukorkák, illetve a burgonya és a kukorica kiemelkedő szerepe),
  • jellemző rá a magas cukortartalmú italok túlzott fogyasztása,
  • a széleskörűen fogyasztott nagyüzemi forrásból származó tehéntej és a belőle készült tejtermékek,
  • a nagyüzemi tenyésztésű állatok húsa vált fő fehérjeforrássá,
  • a dohányzás, az alkohol- és kávéfogyasztás általános szokássá válik,
  • és növekedett a megfelelő orvosi diagnózis nélküli gyógyszerfogyasztás a reklámok hatására.

Ehhez hozzájárul még:

  • a mezőgazdaság, az élelmiszeripar és a vegyipar összefonódása (ízfokozók, színező- és adalékanyagok, állományjavítók, tartósítószerek használata),
  • ehhez szorosan kapcsolódik a nagyüzemi állattenyésztés gyors testsúlynövelő takarmányozása és az ehhez kapcsolódó hormonhasználat, valamint az antibiotikumok elterjedése ebben a körben,
  • az így nevelt vágóállatok nagyüzemi feldolgozásakor a különféle adalékanyagok, tartósítószerek és szója használata,
  • a fentiekhez hozzájárul még a folyamatos környezetszennyezés és sugárterhelés, amely kihat az ivóvízkészlet és a levegő minőségére is.

Melyek ezek a civilizációs betegségek?

Ide tartoznak – a teljesség igénye nélkül – a daganatos megbetegedések bizonyos fajtái (például a vastagbélrák), a magas vérnyomás, a koszorúér betegségek, a cukorbetegségek, a különféle ízületi bántalmak, a csontritkulás, az alvászavarok, a pánikbetegség és a depresszió.

A fenti kórképeken kívül az orvosok a túlsúlyt is ide sorolják. Én úgy gondolom, hogy a túlsúly nem önmagában kezelendő betegség, hanem egy olyan tünet, amely minden bizonnyal a fenti okokkal folyamatosan súlyosbodik.

A civilizációs betegségek terjedésénél a legszembetűnőbb növekedés az immunrendszer legyengülésére visszavezethető daganatos és allergiás megbetegedéseknél, az anyagcsere és a hormonrendszer zavarainál, illetve a mozgásszervi, szív- és érrendszeri betegségeknél, valamint az emésztőrendszer különféle betegségeinél jelentkezik, amelyek között jelentősek az emésztési panaszok és a bélgyulladások.

A teljes körképet súlyosbítják azok a kórok és testi tünetek, amelyek néhány évtizeddel ezelőtt még csak az idősebb korosztályokat érintették, és ma már az egyre fiatalabb nemzedékeket sújtják. Ilyenek az anyagcserezavarok, a kettes típusú cukorbetegség, a magas vérnyomás, a mozgásszervi gyulladások.

Ez főleg azért van így, mert a mai ember egyre több testidegen anyagot tartalmazó élelmiszert fogyaszt, és kevés természetes táplálékhoz jut. Emellett nem érzi a szomjúságot és kevés folyadékot iszik. Az is jellemző rá, hogy sokat ül, és alig végez rendszeres testmozgást.

A gyakori székrekedés miatt a szervezet salakanyaga, ami a széklettel naponta eltávozna, csak hetente egyszer-kétszer ürül, így az egészségtelen bélflóra miatt a vastagbél bomló tartalma egyre nagyobb mennyiségben szívódhat vissza, és ezzel egyfajta önmérgező hatás terheli a szervezetet. Ez a hatás hozzájárul az elromlott bélflóra miatti immungyengeséghez.

A helytelen táplálkozás miatt egyre gyakoribb a zsíros máj. Ezt a kórképet korábban csak az alkoholizmussal kötötték össze. Ma már a szénhidrát anyagcsere terjedő zavara is hozzájárul ennek az állapotnak a kialakulásához és súlyosbodásához.

A finomított szénhidrátok túlsúlya inzulinrezisztenciához vezet, és emiatt zsír rakódhat le az erek falán. Ezért az erek összeszűkülhetnek, az érszűkület következménye pedig a magas vérnyomás, ami megnöveli az agyvérzés és az infarktus kialakulásának a kockázatát.

A szervezetet érő folyamatos megterhelő hatások következtében az allergiás megbetegedéseknél túlzott az immunrendszer működése, míg az immunrendszer meggyengülése és a szociális okok miatti lelki stressz a rosszindulatú daganatok kialakulásának a növekedéséhez vezet.

A stressztűrő képesség fokozatos romlása miatt növekednek a lelki és szociális terhek. Ezek lélekgyötrők és energiarablók. Az évek során felhalmozódó stressz (vagyis az olyan feszültség, amelyet a kikapcsolódás nem tud ellensúlyozni) állandósulhat és maradandó lelki zavarokat okozhat. Ilyen állapot lehet például a szorongás, az alvászavar, amely később még komolyabb betegségek kialakulásához vezethet (például pánikbetegség, depresszió).

A fenti átfogó kép jól jellemzi a mai ember életminőségének a romlását, amely már egyre fiatalabb korosztályoknál jelentkezik.

Őszintén szólva, ma már nincs olyan ember a civilizációnk hatókörében, akinek optimális lenne a testi állapota, és olyan magas lenne az életminősége, mint amilyen az lehetne.

A Testszerviz szolgáltatás során eddig szerzett tapasztalatok alapján bátran állíthatom, hogy erre az egész problémára csak egyetlen megoldás létezik, amely egy ilyen társadalmi közegben élő személynek a rendelkezésére áll: ez a gyökeres életmódváltás.

Az életmódváltás egy olyan gyökeres változtatás, amely kiterjed a személy étrendjére, napirendjére és az életvitelére.

Ennek első lépéseinek a megtételében segít ez a könyv.”

Olvasd tovább a Kulcs a testhez című Testszerviz könyvben megtalálható fontos tudnivalókat, amelyek szükségesek a sikeres életmódváltáshoz!


A Kulcs a testhez című könyvünkhöz szorosan kapcsolódik a Kulcs a hormonokhoz című könyvünk!

Ebben a két könyvünkben minden életbevágó tudnivalót megtalálsz ahhoz, hogy a bennük leírtak használatával hormonjaid visszataláljanak az egyensúlyhoz és a hormonális működésed újjászülethessen, és az életmódváltásod sikeres legyen!


A Vitalissimo webáruház kínálatában megtalálhatod azokat az egyedülálló termékeket, amelyek megkönnyítik a szervezet tápanyagigényének a kielégítését már az életmódváltás kezdetén. Ezeknek a termékeknek a folyamatos fogyasztása elősegíti a már elér eredmények fenntartását, és újabbak elérését!


Keresd meg itt a téged érintő problémát és találd meg a hozzáillő megoldást!

Szabados Pál
Szabados Pálhttps://www.testszerviztudastar.hu/
Küldetésem az életmódváltással és táplálkozással kapcsolatos igényes, tudományosan megalapozott, ismeretterjesztő művek írása. Könyveim állandó szaklektora kiváló mentorom, Dr. Kricsfalvi Péter belgyógyász főorvos és természetgyógyász, akit 2007-ben Batthyány-Strattmann László-díj tüntettek ki életművéért. A személyes sorsom alakulása, és az összegyűjtött tapasztalataim is arra ösztönöznek, hogy tovább folytassam ezt a munkát, és folyamatosan növeljem a tudásomat az emberi test működésével, az életmóddal és a különféle étrenddel és más, ide kapcsolódó ismeretek megszerzésével. Ezt a folyamatosan bővülő tudásomat nagy örömmel osztom meg a műveim iránt érdeklődőkkel.
Előző cikk
Következő cikk

Kapcsolódó cikkek

Maradj velünk

205RajongókTetszik
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek