fbpx
16.1 C
Budapest
2024. március 28. csütörtök

Testszerviz

Webáruház

Miért pont a nyuszi hozza?

Ma már nem kérdés, hogy a nyuszi a húsvéttól elválaszthatatlan főszereplő, aki manapság nálunk is a Mikuláshoz vagy Jézuskához hasonlóan ajándékot hoz a gyerekeknek.

- Hirdetés -

Megalapozottan gondolhatnánk, hogy mivel ez a tavaszi ünnepünk összekapcsolódik a természet megújulásával és a termékenységgel, és köztudott, hogy a nyuszi igen szapora, ezért jogos lehet a húsvéthoz kapcsolása.

A valóság azonban nem biztos, hogy ez lenne…

A nyuszi a Wikipédia „húsvéti nyúl” cikke szerint a 16. századi Németországban került be a keresztény ünnepbe, mivel a németek készítették az első kosárfészkeket az ajándékozáshoz, és itt készültek később az első édességnek készült nyúlfigurák is.

A fenti cikk szerint egy félreértés miatt kerülhetett a nyuszi a húsvét jelképei közé. Egyes német területeken ugyanis húsvétkor gyöngytyúkot ajándékoztak egymásnak az emberek, annak tojásaival együtt. A gyöngytyúk német neve „Haselhuhn”, rövidebben „Hasel”. A nyúl németül „Hase”.

Így a tojásokat tojó gyöngytyúk helyét a nyuszi vette át a húsvéti tojásfészkek körül.

Érdekes, hogy a fészekrakásnak mégis lehet valami köze a nyuszihoz is, mert a nyugati kultúrákban ábrázolt nyúl általában a „Lepus” fajhoz tartozik, és ezek a nyulak nem üregben élnek, hanem fészket raknak. Ezért is könnyű lehetett a húsvéti őrségváltás a gyöngytyúk és nyúl között.

De hát ez régen volt, és talán igaz sem volt. Mindentől függetlenül a nyuszi és a húsvét ma már kétségtelenül összetartoznak, ahogy a Testszerviz és az életmódváltás is. 😊

Kellemes húsvéti ünnepeket kívánunk
minden kedves követőnknek, ügyfelünknek, Olvasónknak,
és az életmódváltás iránt érdeklődő nagyközönségnek!

Ha te is tartasz a húsvéti lakomák okozta plusz kilóktól, a nehéz emésztéstől, a puffadástól, kajakómától, ugyanakkor nem akarsz lemondani a szokásos finomságokról, akkor kattints a gombra és azonnali segítséget kapsz ezek megelőzéséhez.!

Még van pár nap húsvétig, ha még most rendelsz tőlünk, akkor még Nagycsütörtökön megkaphatod a kiválasztott könyveket és/vagy termékeket.

Tavaszi sláger a Testszerviz Vidd Magaddal Zöldturmix, a Testszerviz Fodros kel,
illetve az Élet írta szakácskönyv, valamelyik Kulcs könyvcsomagunk
és a Cél a 100 év! könyvünk.


Szabados Pál
Szabados Pálhttps://www.testszerviztudastar.hu/
Küldetésem az életmódváltással és táplálkozással kapcsolatos igényes, tudományosan megalapozott, ismeretterjesztő művek írása. Könyveim állandó szaklektora kiváló mentorom, Dr. Kricsfalvi Péter belgyógyász főorvos és természetgyógyász, akit 2007-ben Batthyány-Strattmann László-díj tüntettek ki életművéért. A személyes sorsom alakulása, és az összegyűjtött tapasztalataim is arra ösztönöznek, hogy tovább folytassam ezt a munkát, és folyamatosan növeljem a tudásomat az emberi test működésével, az életmóddal és a különféle étrenddel és más, ide kapcsolódó ismeretek megszerzésével. Ezt a folyamatosan bővülő tudásomat nagy örömmel osztom meg a műveim iránt érdeklődőkkel.

Kapcsolódó cikkek

Maradj velünk

202RajongókTetszik
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek