fbpx
10.1 C
Budapest
2024. április 28. vasárnap

Testszerviz

Webáruház

Ízületi problémák 2 alapvető oka és a megoldások

Az ízületi problémák egyik nagyon gyakori oka a mozgás hiánya. A régmúlt korok embere nagyon sok fizikai munkát végzett, szemben a jelenkori társadalmával, amikoris szinte minden gépesítve meg automatizálva van.

- Hirdetés -

Természetesen nemcsak ez az egyedüli ok.

Sajnos rengeteg olyan élelmiszerrel kerülünk kapcsolatba, mely fel van dolgozva. Emiatt a testünkbe sok káros anyag kerülhet be. Ezektől az anyagoktól nem minden esetben tud a testünk megszabadulni.

Bizonyos anyagok lerakódhatnak az ízületek szintjén és itt gyulladást válthatnak ki.

Hogy kinél milyen hamar alakul ki gyulladás, az 2 dologtól is függhet.

Az egyik, hogy milyen régen és milyen mennyiségben kerülnek be ezek a káros anyagok, a másik, hogy mennyire van jó állapotban a test, hogy a káros anyagokkal fel tudja venni a harcot. Minél „gyengébb” a test, annál hamarabb fognak jelentkezni a tünetek, problémák.

Kedves olvasóm, nem tudom te, hogy tapasztaltad, de általában, ha egy ízületben megjelenik a probléma, fájdalom, az igen ritkán oldódik meg magától, sőt a legjellemzőbb, hogy újabb ízületekben fog megjelenni a fájdalom és gyulladás.

Nos, ha ez valakit a húszas-harmincas éveiben ér utol, akkor a további 60-70 év elég fájdalmasnak bizonyulhat!

Napi szintű fájdalmak, korlátozottság a mozgásban, de akár a mindennapi hangulatunkra is rányomhatja a bélyegét ez a dolog. Nem hiszem, hogy ebből az állapotból ne keresne bárki is kiútat.

Ha a megoldások irányába fordítjuk a fejünket, akkor fel kell ismernünk, hogy nagyon égetővé vált, hogy rendszeres mozgást illesszünk be az életmódunkba. Ezt sokszor nehéz megtenni, mert annyira fájdalmas a mozgás, hogy lehet előbb a testet kellene támogatni meg a fájdalmas ízületeket, majd azután el lehet kezdeni a mozgást.

Mivel lehetne támogatni a testet, ízületeket?

A káros szokásaink helyrehozatalával emellett pedig valódi tápanyagok, valamint vitaminok és ásványi anyagok jöhetnek a segítségünkre.

Fogyasszunk ízületvédő és támogató komplexeket, kizárólag szerves ásványi anyagokat, kerüljük a glutén és cukortartalmú ételeket, vagy csökkentsük a mennyiségüket legalább.

Próbáljunk ki gluténmentes és cukormentes helyettesítőket, élelmiszereket.

Fogyasszunk sok zöldleveles salátát, vagy legalább naponta egy zöldtrumixot.

A napi többszöri almaecetes víz csökkenti a gyulladásokat és vízhajtó hatása csökkenti az ízületekre nehezedő nyomást, ödémákat.

Ne várj, míg a fájdalom ellehetetleníti az életed! Tudod kezelni! Rajta, na habozz!

Szeretettel kívánok jó egészséget!

Dr Suba Réka rezidens belgyógyász

Ízületi gyulladások megoldásához kattints ide és nézz szét!

dr. Suba Réka
dr. Suba Rékahttp://www.testszerviz.ro
Suba Réka vagyok. Testszerviz Konzulens és rezidens orvos Marosvásárhelyen. Mivel időm nagy részét az orvostudomány tanulmányozásával töltöm, nagyon fontos számomra az egészség elérése. Ezért is próbáltam megoldást találni a testi panaszaimra, de nem szerettem volna egyből gyógyszerekkel kezdeni. Évek óta szenvedtem lassú anyagcsere következményeitől, mint például a székrekedés, puffadás. Emellett folyton elálmosodtam ebéd után, ami megakadályozott abban, hogy odafigyeljek órákon. Alacsony volt az energiaszintem. Már eleve fáradtan ébredtem és ez a nap folyamán csak fokozódott. Mivel ezek a panaszok eléggé megkeserítették az életem, elkezdtem megoldást keresni a problémáimra. Találkozva a Testszerviz technológiával világossá vált számomra, hogy helyreállítható az egyensúly a szervezetemben. A programon haladva saját magamon éreztem, hogy ha megfelelően támogatjuk a testet, az óriási energiákat mozgat meg az optimális helyreállításáért. Megtapasztaltam, hogyan hatnak a különféle táplálékok a szervezetemre és azóta tudatosabban élek. Mára már nem jelent gondot, ha a programom reggel 8-tól, este 8-ig tart. Napközben nem tör rám álmosság és az emésztési problémáim is megoldódtak. Egyszóval jól érzem magam a testemben és mindezt úgy értem el, hogy a program során sosem voltam egyedül, mindig ott álltak mellettem. A saját és a többi 170 ember tapasztalata, akik a program hatására elégedettebben éli az életét, kevésbé stresszesen, nem félve attól, hogy a leadott kilók visszamásznak, teljesen meggyőzött és a csapat tagjává akartam válni, hogy konzulensként minél több embernek segíthessek.  A program végén tudni fogod, hogyan működik a tested, mire hogyan reagál és te magad is képes leszel rá, hogy önállóan szervizeld.

Kapcsolódó cikkek

Maradj velünk

205RajongókTetszik
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek