fbpx
14.2 C
Budapest
2024. április 19. péntek

Testszerviz

Webáruház

Nem csak a népi gyógyászatban

A TV-ben látható néhány gyógyszerreklámban felfigyeltem a következő szövegre: „Hagyományos növényi gyógyszer. A javallatokra való alkalmazása a régóta fennálló használaton alapul.”

- Hirdetés -

Nos, szerintem valami ilyesmit lehetne elmondani, amikor az almaecet egészségünkre gyakorolt hatásáról van szó.

Az, hogy az almaecet jót tesz, ma már egyre többen tudják, számomra ezzel kapcsolatosan a legfontosabb a személyes tapasztalás. Így bárkinek ajánlom kipróbálásra, aztán döntse el, miután legalább egy hónapig az alábbi módon adagolta.

Itt is van ellenjavallat, azoknál akiknek gyomorfekélyük van, valamint vizelethajtókat és vérhígítókat szednek. Erről az érintettek kérdezzék meg a kezelőorvosukat.

A nekem is bevált Testszerviz adagolás a következő: 2 teáskanál ecet 2 db vízben feloldva, minden főétkezés előtt, és javasolható lefekvés előtt is, ha nem vagyunk érzékeny gyomrúak. A főétkezésre szánt adag megiható étkezés előtt is, de hatásos utána is.

Miért ajánlható az almaecet?

Az almaecet vércukorszintre gyakorolt hatását régóta kutatják. A tapasztalat azt mutatja, hogy 2 teáskanál almaecet (10 g) csökkenti az étkezést követő vércukorszintet – ha összetett szénhidrátot tartalmazó étkezés mellett fogyasztjuk. Azaz cukorka szopogatására, kólaivásra és csokoládéra sem vonatkozik.

Az almaecet jót tehet a szívműködésnek is, ha hetente legalább 5-6 alkalommal olaj- és almaecet alapú salátadresszingen esszük a leveles salátánkat.

Vizsgálják az almaecet koleszterinszintre kifejtett jótékony hatását is, eszerint az almaecet csökkentheti az LDL-koleszterin– és triglicerid-szintet. A sebgyógyításban és bőrápolásban is segíthet, például a pattanások és kiütések ellen végzett arctisztítással csökkenthető a számuk.

Az almaecet segíti a testsúlykontrollt. Amellett, hogy enyhe vízhajtó hatása is van, felgyorsítja az anyagcserét, és a gyomorsav-termelés is kiegyenlítődik tőle, valamint sok esetben megszűnik a puffadás is. Az étkezéskor fogyasztott almaecet csökkenti az ételek utáni sóvárgási vágyat. Egy-két teáskanál almaecet növeli az evést követő telítettség érzetet.

A Vitalissimo webáruházban biominősítésű Testszerviz márkás, magyar almaecetet rendelhet meg, ami a megrendelőink visszajelzése alapján remekül beilleszthető az étrendbe, és a vele szerzet tapasztalatok alátámasztják a fent leírtakat.

A Testszerviz almaecet 1 éves érlelésű, rendkívül letisztult, kellemes ízű és illatú!


A Testszerviz Kulcs a tápanyagokhoz című könyvében további érdekességeket olvashatsz a különféle élelmiszer alapanyagokról, ételkészítési, főzési eljárásokról és az egészséges receptekben felhasználható alapanyagokról és más élelmiszerekről, fűszerekről, ami segíti az egészséges étrended kialakítását.

Kulcs a tápanyagokhoz könyv tartalomjegyzéke itt elérhető,
ha kíváncsi vagy mi mindenről van benne szó.


Szabados Pál
Szabados Pálhttps://www.testszerviztudastar.hu/
Küldetésem az életmódváltással és táplálkozással kapcsolatos igényes, tudományosan megalapozott, ismeretterjesztő művek írása. Könyveim állandó szaklektora kiváló mentorom, Dr. Kricsfalvi Péter belgyógyász főorvos és természetgyógyász, akit 2007-ben Batthyány-Strattmann László-díj tüntettek ki életművéért. A személyes sorsom alakulása, és az összegyűjtött tapasztalataim is arra ösztönöznek, hogy tovább folytassam ezt a munkát, és folyamatosan növeljem a tudásomat az emberi test működésével, az életmóddal és a különféle étrenddel és más, ide kapcsolódó ismeretek megszerzésével. Ezt a folyamatosan bővülő tudásomat nagy örömmel osztom meg a műveim iránt érdeklődőkkel.

Kapcsolódó cikkek

Maradj velünk

204RajongókTetszik
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek