fbpx
9.9 C
Budapest
2024. április 27. szombat

Testszerviz

Webáruház

Évvégi energiaturmix

Nagykarácsony elmúltával már mindenki az újév köszöntését várja, mindjárt itt van I. Szent Szilveszter pápa ünnepe, akinek lelkét 335. december 31-én segítették a mennybe az angyalok.

- Hirdetés -

De most nem a régi korok szentjeiről szeretnék írni, hanem arról a pár nap szünetről, amit az évvégi, igazi dínomdánom előtt érdemes kihasználni magunk felkészítésére, hogy szilveszterkor „álljuk a sarat”.

Ezek a „túl a bejglin, de még a virsli előtt” napok jó lehetőséget adnak arra, hogy még pihenjünk, feltöltődjünk egy kicsit, amit egyet jelent a regenerációval, a karácsonnyal járó izgalmak kipihenésével.

Ehhez két dolgot ajánlok:

1. Először is a magnéziumpótlást, ami nagyon sokat segít ilyenkor. A magnézium egy olyan ásványi anyag, amiből szinte soha sincs elég a szervezetünkben, mert a sok finom sütemény, a stressz, a mozgásszegény életmód mind arra kényszeríti a testünket, hogy „nagy kanállal vételezzen” ebből az ásványi anyagokból. Így nagyon jó, ha olyan táplálékkiegészítőkhöz nyúlhatunk, amiben sok jól felszívódó magnézium van.

Ezeket a készítményeket megtalálod a Vitalissimo webáruházunk kínálatában!

2. Itt elárulom a regenerációt segítő Testszerviz Zsírégető Energiaturmix receptjét, aminek fontos hozzávalói szintén beszerezhetők a Vitalissimo webáruházban az alábbi receptben:

 Tegyünk bele:

– 1 fél marék fekete vagy piros bogyós gyümölcsöt (például: áfonyát, málnát, ribizlit, szedret), ami lehet gyorsfagyasztott is.

– 1 marék madársalátát vagy más leveles salátát. A saláta levele minél színesebb, zöldebb legyen, annál jobb. A sápadt zöld levelű jégsaláta kezdőknek ajánlható.

– 1 marék fodros kelt, de ha ez nem állna rendelkezésre, akkor ezt lehet pótolni kínai kellel és egy teáskanál fodros kel porral.

– Tegyünk a turmixalapunkba 1 adagolókanál kollagén fehérjeport vagy más, jó minőségű fehérjeport, hogy így növeljük meg a napi fehérjebevitelt.

– Ezután tegyünk bele 1 evőkanál MCT olajat. Ha ez nincs, akkor ezt kiválthatjuk kókuszzsírral is. Jó, ha a kókuszzsír Extra szűz, hidegen sajtolt, bár ilyenkor a turmix íze elmegy a kókuszos íz felé.

A világ legegyszerűbb zöldturmixához kattints a képre!

Ha még nem szoktunk hozzá az MCT olajhoz, akkor először csak 1 kávés vagy teáskanál legyen az első alkalom. Ezt tartsuk pár napig, aztán innen emeljük fokozatosan a mennyiséget, amíg el nem jutunk az 1–2 evőkanálig.

Ehhez a turmixalaphoz adjunk hozzá annyi tiszta (szűrt) vizet, amennyitől jó iható turmixot kapunk.

Ennek a turmixnak magas lesz az ásványi anyag- és nyomelemtartalma, mert többek között lesz benne kálium, magnézium, vas, szelén, cink. A vitaminok közül jelentős mennyiségű lesz benne a C-, E-vitamin, A-vitamin (béta-karotin formájában) és B-vitaminok, főleg a fodros kel tartalom miatt.

Ezen kívül a bogyós gyümölcsök miatt lesznek benne flavonoidok és más polifenolok, amik jól ismertek antioxidáns és immunerősítő hatásukról.

Egy gyors energiabomba!

Ha nincs kéznél friss saláta vagy más tápláló ennivaló, akkor egy keverőpohárba (shakerbe) tegyük bele a fehérjeporunkat, a zöldturmix porunkat és adjuk hozzá a vizet és az MCT olajat, és máris kész az akár egy étkezést is pótló gyorsital.

Testszerviz Vegán fehérjepor – a legjobbaknak!

Az év végi regeneráció idején ne feledkezzünk meg a szellemi táplálékról sem!

Olvasd magad egészségesre!

Olvasd magad egészségesre akciónk keretén belül egészítsd ki Testszerviz könyvtáradat!

A könyvkínálatunkban az Élet írta szakácskönyvtől a teljes Kulcs könyvcsomagig sokféle könyvcsomag ajánlattal várjuk a megrendelésed!

Szabados Pál
Szabados Pálhttps://www.testszerviztudastar.hu/
Küldetésem az életmódváltással és táplálkozással kapcsolatos igényes, tudományosan megalapozott, ismeretterjesztő művek írása. Könyveim állandó szaklektora kiváló mentorom, Dr. Kricsfalvi Péter belgyógyász főorvos és természetgyógyász, akit 2007-ben Batthyány-Strattmann László-díj tüntettek ki életművéért. A személyes sorsom alakulása, és az összegyűjtött tapasztalataim is arra ösztönöznek, hogy tovább folytassam ezt a munkát, és folyamatosan növeljem a tudásomat az emberi test működésével, az életmóddal és a különféle étrenddel és más, ide kapcsolódó ismeretek megszerzésével. Ezt a folyamatosan bővülő tudásomat nagy örömmel osztom meg a műveim iránt érdeklődőkkel.
Előző cikk
Következő cikk

Kapcsolódó cikkek

Maradj velünk

205RajongókTetszik
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek