fbpx
13.9 C
Budapest
2024. április 25. csütörtök

Testszerviz

Webáruház

Csak méregtelenítésre kell?

A máj a méregtelenítés szerve – ez szinte közismert feladata ennek a szervünknek.

- Hirdetés -

Bár ez igaz és valóban fontos, hogy a felszívódott tápanyagok mellett az emésztőrendszerünk felől a vérünkbe jutott minden más, ránk nézve káros anyag ne okozzon bajt nekünk, de az még inkább igaz a májunkra, hogy egy igazi „vegyi nagyüzem”, ahol nagyon sokféle hasznos anyag is termelődik, illetve átalakul annak érdekében, hogy szervezetünk működése egészséges legyen.

A májunk többek között aktivizálja a pajzsmirigy tiroxin nevű hormonját, ami így fenn tudja tartani az anyagcserénk megfelelő sebességét. Ha ez hiányzik, akkor a pajzsmirigy hiába termeli ezt a hormont, az anyagcserénk lassul, ami nem csak fáradékonysághoz, hanem elhízáshoz is vezethet.

A májunk ezen kívül még cukrot is tárol, ami az elfogyasztott cukorból és megemésztett keményítőből kerül a vérünkbe. Ezt a tárolt cukrot glikogénnek nevezzük, és gyorsan mozgósítható üzemanyagunk tud lenni, ha szükségünk van rövid ideig tartó, nagy erőre.

A májunk gondoskodik arról is, hogy megfelelő összetételű fehérjéink is legyenek, amikből megújulhatnak a sejtjeink.

Egyszóval a májunk megérdemli a kiemelt gondoskodást, ezért ajánlom a
Testszerviz Vitalissimo webáruházban kapható, új astaxanthint tartalmazó terméket.

Ez a hatóanyag erős antioxidáns, ami megtalálható a tengeri élőlényekben, mint például a lazac- és rákfélékben, a pisztrángban vagy a mikroalgákban.

A májunk kiemelten fontos a testsúlyunk kontrollálásában is, nélküle nem tudnánk fogyni.

A máj és a zsírégetés kapcsolatáról tudj meg többet az új könyvemből, ami most már a nyomtatott könyv mellett beszerezhető internetről letölthető e-könyv formában is!

Támogasd a májad és az immunrendszered működését és tudd meg miként működik!

Ismerd meg a könnyen hasznosítható tudás forrását a Kulcs könyvcsomagunk könyveiből!

Szabados Pál
Szabados Pálhttps://www.testszerviztudastar.hu/
Küldetésem az életmódváltással és táplálkozással kapcsolatos igényes, tudományosan megalapozott, ismeretterjesztő művek írása. Könyveim állandó szaklektora kiváló mentorom, Dr. Kricsfalvi Péter belgyógyász főorvos és természetgyógyász, akit 2007-ben Batthyány-Strattmann László-díj tüntettek ki életművéért. A személyes sorsom alakulása, és az összegyűjtött tapasztalataim is arra ösztönöznek, hogy tovább folytassam ezt a munkát, és folyamatosan növeljem a tudásomat az emberi test működésével, az életmóddal és a különféle étrenddel és más, ide kapcsolódó ismeretek megszerzésével. Ezt a folyamatosan bővülő tudásomat nagy örömmel osztom meg a műveim iránt érdeklődőkkel.

Kapcsolódó cikkek

Maradj velünk

205RajongókTetszik
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek