fbpx
11.2 C
Budapest
2024. március 28. csütörtök

Testszerviz

Webáruház

Diós-csokis torta Babszi konyhájából

A dió az ősz igazi slágere. Ilyenkor verik le a fáról és szedik. A legtöbb friss dió ilyenkor nagyon friss és puha, így ehhez a tortához érdemes olyat venni, ami már szárazabb. Ez a könnyebb apríthatóság miatt fontos. A dió amellett, hogy egy igen kedvelt konyhai alapanyag, rendkívüli élettani hatásaival is felhívja magára a figyelmet! Erről itt olvashatsz!

- Hirdetés -

Hozzávalók a tortához:

Krémhez:

  • 4 M-es bio tojás sárgája
  • fél dl kókusztejszín
  • 2 evőkanál édesítő
  • vanília kikapart magja
  • kezeletlen citrom reszelt héja
  • 25 dkg orda (én most ezt használtam) vagy mascarpone, vagy natúr krémtúró
  • 15 dkg vaj

A TORTA ELKÉSZÍTÉSE:

A kókuszreszeléket aprítógépben finomra daráljuk (Electrolux aprító)

A száraz hozzávalókat egy tálban összekeverjük: (kakaó, dió, kókuszreszelék,só,szódabikarbóna)

Az egész tojásokat robotgéppel, vagy kézzel habosra keverjük az édesítővel.

Amikor ezzel megvagyunk, hozzáadagoljuk kanalanként a száraz hozzávalókat illetve fokozatosan belekeverjük az olvasztott kókuszzsírt és a kókusztejszínt folyamatos keverés mellett.

Ezzel kész is van a torta alapanyagunk.

22 cm-es tortaformát kibélelünk szilikonos sütőpapírral és elterítjük benne a masszát.

180 C fokos légkeveréses sütőben kb. 20 percig sütjük tűpróba!

Ha megsült a süteményünk hagyjuk kihűlni (takarjuk le konyharuhával)

KRÉM ELKÉSZÍTÉSE:

A tojások sárgáját összekeverjük az édesítővel, a kókusztejszínnel és lassú tűzön vagy gőz fölött sűrűre főzzük.

Ha készen van, hagyjuk langyosra kihűlni.

A vajat robotgéppel habosra keverjük, majd hozzátesszük a krém alapot és tovább keverjük, a végén pedig belekeverjük a sűrű tojáskrémet.

Tegyük a hűtőbe legalább fél órát.

Ha nem elég sűrű keverjünk bele 1 teáskanál utifűmaghéjat.

A kihűlt tortát kettévágjuk és a két lap közé kenjük a krém 2/3-dát a maradékkal pedig bevonjuk a torta tetejét.

Tegyük vissza a hűtőbe.

Addig, míg hűl két evőkanál kakaót pici édesítővel és kókusztejszínnel olvasszunk fel, és ha már kicsit kihűlt ,keverjünk bele kb. 5 dkg vajat.

A kihűlt torta tetejét díszítsük meg és az oldalát is átkenhetjük ezzel a krémmel.

Recept és fotó: Babos Kata, Testszerviz Konzultáns

Ide kattintva az elkészítés lépéseit is megtalálod!

Jó étvágyat a finomsághoz!

Ideális testalkat mellett, koplalás nélkül jókat, és bőségesen enni?

Kapcsolódó cikkek

Maradj velünk

202RajongókTetszik
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek