Délutáni nasinak, ebéd utáni kis édességnek, filmekhez, túrázáshoz, vagy edzés után is kiváló megoldás az egészséges müzli-szelet.
Hozzávalók 7 szelethez:
100 g gluténmentes zabpehely
1 narancslé
1 csipet fahéj
1 teáskanál méz (elhagyható)
1 marék Aszalt meggy
Pár szem aszalt szilva apróra vágva
Fél marék mandula aprítva
Elkészítés:
A narancsot kifacsarjuk, és a zabpehelyre tesszük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd összekeverjük. Ha kevés a narancs leve, és nem áll össze a massza, pici vízzel pótoljuk. Sütőpapírok között 1 cm magasságig lapítjuk, majd felszeleteljük, és sütőbe helyezzük. 150 fokon 20 percig sütjük. Mivel minden sütő más és más, figyelni kell mert az aszalványok hamar megégnek.
Jó étvágyat!
A receptet köszönjük Szentmiklóssy Évának!
KÖNYVAJÁNLÓ