fbpx
17 C
Budapest
2024. június 15. szombat

Testszerviz

Webáruház

A séta egészségügyi előnyei

A mozgás a mindennapok része kell, hogy legyen. Ez sokak számára azt jelenti, hogy sportolni, edzeni kellene. És erre sokan nem vagyunk képesek. A helyes életmód része a mozgás és annak van egy nem túl sokra becsült formája a séta.

- Hirdetés -

Pedig ez egy nagyon egyszerű, könnyen kivitelezhető forma, nem kell hozzá edzőruha, terem, eszközök, csak mi és némi út.

Az alábbiakban összefoglaljuk mindazt, amit érdemes a sétáról tudni és a séta hihetetlen egészségügyi hatásait.

Napi 30-45 perc séta segíthet az Alzheimer-kór elleni csatában, javítja az izomtónust, csökkenti a vérnyomást, elősegíti a vastagbél egészségének működését, javítja a hangulatot, felveszi a harcot a glaukóma ellen, stabilizálja a súlyt, erősíti a csontokat, cukorbetegség ellen is jó és javítja a tüdő egészségét.

A séta csökkenti az Alzheimer-kór kockázatát

A gyaloglás hatással van az agy egészségére és az általános mentális egészségre. Az Arthritis Alapítvány által végzett tanulmány szerint a rendszeres séta csökkenti az Alzheimer-kór kockázatát. A tanulmány (University of Virginia ) megállapította, hogy azoknál a férfiaknál  – 71 és 93 év közöttiek –, akik több mint fél kilométert sétáltak naponta, azok felénél volt csak kimutatható az Alzheimer-kór.

A séta építi az izmokat

A rendszeres testmozgás segíti az izomépítést, de különösen igaz ez a járásra. A jobb hatékonyság érdekében vigyázz a testtartásodra.

A séta javítja a szív-érrendszer egészségét és csökkenti a vérnyomást

A séta általában javítja a szív egészségét és pozitív hatással van a vérnyomásra. A Nemzeti Diabetes, az Emésztőrendszeri- és Vesebetegségek Intézete napi sétálást javasol a kardiovaszkuláris betegségek és a magas vérnyomás megelőzése érdekében.

A séta elősegíti a vastagbél egészségét

A séta a nők vastagbélrákjának kockázatát 31% -kal csökkenti. Naponta többször 10-15 perc séta javítja az emésztőrendszer működését és elősegíti a rendszeres bélmozgást.A séta egészségügyi előnyei, amelyeket mindenkinek tudnia kell!

A séta javítja a hangulatot

Akik naponta legalább öt percet sétálnak, jelentősen javíthatják hangulatukat és csökkenthetik a depressziót és annak kockázatát is.

A séta megakadályozza a glaukoma (zöld hályog) kialakulását

A glaukóma kockázatának kitett emberek számára a séta jelentősen csökkenti a szemnyomást.

A séta szabályozza a súlyodat

Egy tanulmány szerint azok a nők, akik normál étrend szerint étkeztek és sétáltak napi egy órát, képesek voltak fenntartani eredeti súlyukat.

A séta erősíti a csontokat

A séta drámai módon növeli az izom erejét, a csontok és az ízületek egészségét. A rendszeres séta erősíti a csontokat és megakadályozza a csonttömeg elvesztését az osteoporosisban szenvedő embereknél. Az egyik vizsgálatban kimutatták, hogy a nők (időskorúak) csak a napi 30 perces sétával 40%-kal csökkentik a csípőtörés kockázatát.

A séta csökkenti a cukorbetegség kockázatát

Segít megelőzni a cukorbetegséget és szabályozza a vércukorszintet a rendszeres séta. A napi 20-30 perces séta 24 órán keresztül csökkenti a glikémiás indexet.

A séta javítja a tüdő egészségét

A séta kiválóan alkalmas a tüdő egészségének fenntartására. Járás közben az oxigén gyorsabban jut a véráramba, segíti ezzel a salakanyagok távozását, növeli az energiaszintet.

Forrás: www.santeplusmag.com


Mindenhonnan azt halljuk, hogy a mozgás fontos.

Sokszor viszont az a probléma, hogy nem tudjuk hogyan kezdjünk neki.

Mi az, ami tényleg menni fog és jót tesz nekünk. Illetve hogyan lehet úgy mozogni, hogy azonnal sikerélményünk legyen?

Ahhoz, hogy mozogj, a mozgással kapcsolatos alapokat kell megtudnod, illetve egyszerű gyakorlatok formájában alkalmaznod.

EBBEN SEGÍT A LETÖLTHETŐ MOZGÁSKÉSZLET OKTATÓ ÉS TRÉNING VIDEÓ!

Mozogj mert élsz, élj, mert mozogsz!

Kulcs a mozgáshoz
DVD-hez kattints a képre!

Kapcsolódó cikkek

Maradj velünk

206RajongókTetszik
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek