fbpx
5.3 C
Budapest
2024. december 3. kedd

Testszerviz

Webáruház

Répa ropi csemege

Sokan kérdezik tőlem mostanában, hogy nem hiányzik e a kenyér? Nagyjából 18 éve nem eszem kenyeret, így azt kell mondjam, nem, nem hiányzik.

- Hirdetés -

Mivel pótolod?

Annyira átrendeződött az étkezésem, hogy nem érzem, hogy pótolnom kellene. Egyáltalán nem hoz lázba a kenyér illata, az én tudatomban úgy él, mint egy egészségtelen, de könnyen megvásárolható élelmiszer, amolyan kényelmes étel, mert a kenyér valamivel biztosan jó lesz vacsorára.

Nos a répa ropi csemegém egy kicsit időigényesebb, nem terem a boltban, azonban egészségesebb, és számomra finomabb is. El tudom képzelni, hogy ha valaki sóvárog a kenyér után, akkor ezzel a csemegével pótolja.

Hozzávalók:

1 gerezd fokhagyma

Só ízlés szerint

3-4 szál sárgarépa

100 g Lenmag

100 g szezámmag

Elkészítés:

A sárgarépát a fokhagymával aprítógépben ledarálom, gép hiányában apró lyukú reszelőn reszelem.
A lenmagot és a szezám magot kávédarálóban összedarálom. Összeöntöm a két darálékot, sózom, majd összekeverem.
Ha nem áll össze a massza, akkor tegyünk bele még egy kis lenmag, szezám mag darálékot.
Két sütőpapír között lelapítom, én kézzel nyomogattam le, nem sodrófával nyújtottam. Amikor fél cm lapos, akkor felszeletelem a kívánt formára, és sütő papíron tepsire helyezem, majd először 100 fokon a sütőben sütöm 30 percig, utána további 15 percen keresztül 180 fokon sütöttem.

Figyelem, az idő sütő függő. Minden sütő más és más, ezt figyelembe kell venni a sütésnél.

Ha erősebb a sütőd, akkor érdemes odafigyelni, mert nagyon hamar meg tud égni.

Jó étvágyat!

7 tipp a fogyáshoz – Hogyan fogyj tartósan? kisfüzet ingyenes letöltéséhez kattints a képre!

Kapcsolódó cikkek

Maradj velünk

207RajongókTetszik
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek