Sokan kérdezik tőlem mostanában, hogy nem hiányzik e a kenyér? Nagyjából 18 éve nem eszem kenyeret, így azt kell mondjam, nem, nem hiányzik.
Mivel pótolod?
Annyira átrendeződött az étkezésem, hogy nem érzem, hogy pótolnom kellene. Egyáltalán nem hoz lázba a kenyér illata, az én tudatomban úgy él, mint egy egészségtelen, de könnyen megvásárolható élelmiszer, amolyan kényelmes étel, mert a kenyér valamivel biztosan jó lesz vacsorára.
Nos a répa ropi csemegém egy kicsit időigényesebb, nem terem a boltban, azonban egészségesebb, és számomra finomabb is. El tudom képzelni, hogy ha valaki sóvárog a kenyér után, akkor ezzel a csemegével pótolja.
Hozzávalók:
1 gerezd fokhagyma
Só ízlés szerint
3-4 szál sárgarépa
100 g Lenmag
100 g szezámmag
Elkészítés:
A sárgarépát a fokhagymával aprítógépben ledarálom, gép hiányában apró lyukú reszelőn reszelem.
A lenmagot és a szezám magot kávédarálóban összedarálom. Összeöntöm a két darálékot, sózom, majd összekeverem.
Ha nem áll össze a massza, akkor tegyünk bele még egy kis lenmag, szezám mag darálékot.
Két sütőpapír között lelapítom, én kézzel nyomogattam le, nem sodrófával nyújtottam. Amikor fél cm lapos, akkor felszeletelem a kívánt formára, és sütő papíron tepsire helyezem, majd először 100 fokon a sütőben sütöm 30 percig, utána további 15 percen keresztül 180 fokon sütöttem.
Figyelem, az idő sütő függő. Minden sütő más és más, ezt figyelembe kell venni a sütésnél.
Ha erősebb a sütőd, akkor érdemes odafigyelni, mert nagyon hamar meg tud égni.
Jó étvágyat!
7 tipp a fogyáshoz – Hogyan fogyj tartósan? kisfüzet ingyenes letöltéséhez kattints a képre!