fbpx
2.8 C
Budapest
2024. március 19. kedd

Testszerviz

Webáruház

5 tipp, amivel elháríthatod a nagy zabálások okozta károkat

Nyaralás, szülinap, névnap, évfordulók, lagzik, karácsony, szilveszter, minden ünnepi időszak a magyar emberek számára a nagy családi evészetek időszakát is elhozza.

- Hirdetés -

Ilyenkor elmegyünk egymáshoz, együtt örülünk egymásnak, ajándékozunk, szeretteinkkel végre minőségi időt töltünk és ezt hatalmas ünnepi lakomákkal is megpecsételjük. Nem csak sokféle és hagyományos menükkel, hanem bőséges és különleges finomságokkal jól megrakott asztalokkal.

Az életmódváltás ellenségei lennének? Koránt sem! Van megoldás ezen „kérok” elhárítására!

5 tipp, amivel elháríthatod a nagy zabálások okozta károkat

Egy magára valamit is adó háziasszony ilyenkor lakodalmas mennyiségekkel készül, bíztatják egymást az asztalnál ülők, hogy még ebből is vegyél, ezt is kóstold meg, nehogy éhen maradj.

Majd a lakomák után döbbenten állunk a mérlegen, próbáljuk felhúzni a szoknyát, nadrágot, ami valahogy összement az ünneplésben.

Ilyenkor megfogadjuk, hogy ilyen többet nem lesz, mértékletesebbek leszünk, kevesebbet főzünk és azt is egészségesebben. Eltelik pár hét és megint ugyanott vagyunk, mint minden ünnepi időszakban.

Nem biztos, hogy az ilyenkor szokásos fogadalmak a megoldás. Mi lenne, ha már a nagy evészetek időszakában tennénk valamit azért, hogy az ilyenkor jelentkező károkat megelőzzük, vagy azonnal kezeljük.

Ehhez adunk most 5 nagyon egyszerű és mégis hatékony tippet!

1. A nagy evés után igyunk egy pohár almaecetes vizet. Lehetőleg bio almaecetet, és olyat, ami nem pasztőrözött. Ez segíti az emésztés, és a felesleges vizet kihajtja a szervezetből. Könnyebben érzed magad. Naponta akár 3-szor is ihatod. 2 dl vízben egy evőkanál almaecet csodákra képes.

2. A családi ebéd, vacsora után ne a kanapéra költözz azonnal. Lehet, hogy csábító, ugyanakkor csak a hízást segíti majd. Helyette inkább sétálj 20-30 percet. Ne andalogj, hanem jó tempósan menj. Ezt csináld addig, míg a kajakóma el nem múlik. Bizony kell hozzá némi lelkierő, de megéri.

3. Ne hagyd ki a reggelit! Ha reggel eszel, ebédre kevésbé leszel éhes, nem vagy kiéhezve, nem fogsz korán sem annyit enni, mint ha az ebéd az első étkezés. Sőt, délelőtt egy alma, egy kis olajos mag (ha szereted) elveszi az éhséget és nem úgy ülsz majd asztalhoz, mint egy farkas.

4. Naponta igyál egy zöldturmixot! A saláta és nyers zöldségek nem annyira a karácsonyi asztal műfajai. Ilyenkor még a szokásosnál is kevesebbet eszünk. Egy zöldturmix segít a vércukorszint kiegyenlítésében és energiával tölt fel. 2-3 marék zöld leveles saláta (spenót, madársaláta, stb), 1 közepes sárgarépa, 1 zöldalma és 3-5 dl víz, ízlés szerint. Ezt a reggelihez idd meg!

5. A süteményeket, édességeket csináld steviával, eritrittel, ha lehet kerüld a fehér és barna cukrot. Ma már mellékíz nélkülieket lehet kapni és nagyon jól ízesítenek. Ha ezt használod, egy kicsit tehermentesíted a testedet, könnyebbnek érzed majd magad, nem okoz kajakómát és cukorsokkot!

Ez a fenti 5 tipp nem a lehetetlen kategória. Ugyanakkor rengeteget segít abban, hogy zökkenőmentesen éld meg az ünnepi lakomákat.

BOLDOG ÉS EGÉSZSÉGES ÜNNEPI LAKOMÁKAT KÍVÁNUNK NEKED!

Előző cikk
Következő cikk

Kapcsolódó cikkek

Maradj velünk

202RajongókTetszik
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek