fbpx
10.4 C
Budapest
2024. április 26. péntek

Testszerviz

Webáruház

A hashajtó mítosz

Gondoltad volna?
A bevitt kalóriák hasznosulására a hashajtók nincsenek hatással!
A fogyni vágyók közül sokan úgy gondolják a természetes hashajtó hatású teák segíthetnek megszabadulni a súlyfeleslegtől.

- Hirdetés -

A mítosz sajnos makacsul tartja magát a diétázók körében: feltételezik, hogy a hashajtók gyorsítják az emésztést, így meggátolják a szervezetünket abban, hogy hasznosítsa a bevitt kalóriákat.
A feltételezéssel kapcsolatban sok a pontatlanság. Tény, hogy a hashajtók gyorsítják az emésztést – azonban legtöbbször csak a vastagbélben fejtik ki hatásukat. Az élelmiszerek tápanyagtartalma azonban már az emésztés korábbi szakaszaiban felszívódik. A bevitt kalóriák hasznosulására tehát a hashajtó gyógyszerek nincsenek hatással.

A hashajtó mítosz

A MÓDSZER RENDKÍVÜL KOCKÁZATOS!

Ha rendszeresen használunk növényi eredetű, vagy kémiai hashajtókat, a bélrendszer természetes működési folyamatai egyre inkább lelassulnak. A hashajtó szerek túladagolása ezenkívül olyan gyakori hasmenést okoz, ami már túl sok kétfontosságú folyadékot von el a szervezetünktől. Hosszú távon ez a szívműködés zavaraihoz, és izomgyengeséghez vezethet, mivel a folyadékkal együtt az ásványi anyagok is távoznak a szervezetből. A vastagbél nyálkahártyáját érő irritáció szintén káros következményekkel járhat.
Az egészséges bélműködést rostban gazdag táplálkozással segíthetjük. A rostok természetes úton serkentik az emésztési folyamatokat, és gátolják a zsírok teljes felszívódását. A rendszeres testmozgás, és a megfelelő folyadékfogyasztás 
szintén segít. Az aszalt szilva, és a lenmag szintén természetes módon serkentik az emésztést.
Helyes rostban gazdag táplálkozással még rendbe lehet hozni, ha nem tetted tönkre a hashajtókkal a bélflórád!
Forrás:divat-trend.com

Tudjátok, mit mond az ájurvéda, az ősi gyógyászat? 
Amit a szervezetünk leépített, azt újra tudja építeni, ha még sebészetileg nem avatkoztak be, de támogatnunk kell szervezetünk hasznos tápanyagokkal.

Támogasd inkább természetes módon az emésztőrendszeredet, add meg neki, amitől jól és egészségesen működik. Ha gond van vele, segíts a helyreállításában!


Életmódot váltanál?
Meg szeretnéd tanulni „helyesen” táplálni szervezeted?
Akkor ez a program Neked szól!
Táplálkozás-beállítás személyre szólóan + tanulás.

MIT SZÓLNÁL EGY INGYENES KONZULTÁCIÓHOZ?

Kapcsolódó cikkek

Maradj velünk

205RajongókTetszik
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek