fbpx
8.3 C
Budapest
2024. április 24. szerda

Testszerviz

Webáruház

Az orvos mondja – Az anyagcsere és az életmód

Az anyagcsere (idegen szóval: metabolizmus) azoknak a folyamatoknak az összefoglaló neve, amely az élő szervezetekben végbemenő anyag- és energiaáramlást jelenti.

- Hirdetés -

Az anyagcsere szó jelentése mögött nagyon összetett, akár egymással ellentétes folyamatok állnak, amelyek során a környezetből a szervezetbe, sejtbe kerülő anyagok lebomlanak vagy hasznosulnak, és átalakulnak a sejt saját anyagaivá. Ez magában foglalja a testünket felépítő folyamatok mellett azokat a lebontó folyamatokat is, amik során a sejtek megújulnak, és a szervezet megszabadul a természetes módon termelődő salakanyagoktól, illetve azoktól a káros anyagoktól is, amik a környezetünkből kerültek be akár táplálkozással, akár a bőrön vagy a belélegzett levegőn keresztül.

A testünk életben maradása szempontjából nagyon fontos, hogy az anyagcsere folyamatok összehangoltan és hatékonyan történjenek meg.

Ehhez fontos a helyes életmód kialakítása, mert a táplálkozás, a testmozgás, az alvás minősége mind jelentősen befolyásolja az anyagcsere hormonális és idegi szabályozását. Ezzel összefügg az immunrendszerünk sérülékenysége, azaz a kórokozókra való fogékonyságunk is.

Emiatt lényeges, hogy még azok is, akiknek nincsenek az anyagcseréjükkel kapcsolatos káros tüneteik, folyamatosan tápanyagdúsan táplálkozzanak, illetve elég rendszeres és változatos testmozgást végezzenek, és megfelelően gondoskodjanak a testük stressztűrő képességének a fokozásáról is a saját egészségük fenntartsa érdekében.

Éppen azért bárkinek jól jöhet a mai rohanó, stresszes világunkban az öngondoskodás, az életmód személyre szabott kiigazítása.

Üdvözlettel és baráti öleléssel,

dr. Suba Réka, belgyógyász rezidens

Dr Suba Réka belgyógyász rezidens
KLIKKELJ IDE!

Nézd meg hogyan segít a Testszerviz Ideális Testsúly csomag!

ITT TALÁLOD!
dr. Suba Réka
dr. Suba Rékahttp://www.testszerviz.ro
Suba Réka vagyok. Testszerviz Konzulens és rezidens orvos Marosvásárhelyen. Mivel időm nagy részét az orvostudomány tanulmányozásával töltöm, nagyon fontos számomra az egészség elérése. Ezért is próbáltam megoldást találni a testi panaszaimra, de nem szerettem volna egyből gyógyszerekkel kezdeni. Évek óta szenvedtem lassú anyagcsere következményeitől, mint például a székrekedés, puffadás. Emellett folyton elálmosodtam ebéd után, ami megakadályozott abban, hogy odafigyeljek órákon. Alacsony volt az energiaszintem. Már eleve fáradtan ébredtem és ez a nap folyamán csak fokozódott. Mivel ezek a panaszok eléggé megkeserítették az életem, elkezdtem megoldást keresni a problémáimra. Találkozva a Testszerviz technológiával világossá vált számomra, hogy helyreállítható az egyensúly a szervezetemben. A programon haladva saját magamon éreztem, hogy ha megfelelően támogatjuk a testet, az óriási energiákat mozgat meg az optimális helyreállításáért. Megtapasztaltam, hogyan hatnak a különféle táplálékok a szervezetemre és azóta tudatosabban élek. Mára már nem jelent gondot, ha a programom reggel 8-tól, este 8-ig tart. Napközben nem tör rám álmosság és az emésztési problémáim is megoldódtak. Egyszóval jól érzem magam a testemben és mindezt úgy értem el, hogy a program során sosem voltam egyedül, mindig ott álltak mellettem. A saját és a többi 170 ember tapasztalata, akik a program hatására elégedettebben éli az életét, kevésbé stresszesen, nem félve attól, hogy a leadott kilók visszamásznak, teljesen meggyőzött és a csapat tagjává akartam válni, hogy konzulensként minél több embernek segíthessek.  A program végén tudni fogod, hogyan működik a tested, mire hogyan reagál és te magad is képes leszel rá, hogy önállóan szervizeld.

Kapcsolódó cikkek

Maradj velünk

205RajongókTetszik
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek