fbpx
14.9 C
Budapest
2024. március 29. péntek

Testszerviz

Webáruház

Az orvos mondja – Mennyi lenne az egészséges testsúlycsökkenés hetente?

Ma már egyre többen kezdenek életmódváltásba, de sokan nem tudják pontosan, hogy mit várjanak el a saját testüktől, ezért olyan célt állítanak fel maguknak, amit nem tudnak elérni, és ez kudarchoz vezet. Ezért nagyon fontos tudni, hogy mit várhatunk el a testünktől, ha meg szeretnénk szabadulni a felesleges kilóktól.

- Hirdetés -

Az életmódváltás elkezdése során először a víz távozik a testből. Amikor áttérünk egy helyes étrendre, akkor legelőször is a testben felhalmozott és visszatartott víztől szabadulunk meg. Ez kezdeti, látványos sikert jelent. Az átlag súlyvesztés ilyenkor elérheti a 4 kilogrammot is hetente, de a 2–3 kiló az általános mennyiség.

Ez az időszak átlagban 2–3 hétig tart. Ezután a súlycsökkenés látványosan lelassul. Sokan, akik nem a mi ügyfeleink, itt szokták feladni.

Ha az új étrend megfelel a test igényeinek, akkor a fogyás tovább fog folytatódni és már a felesleges zsír fog eltűnni. Itt már nem várhatjuk el a korábbi sebességet. Ilyenkor az egészséges fogyás fél és egy kilogramm között van hetente, de ez a szám is sok mindentől függ: kortól, nemtől, étrendtől, rendszeres testmozgástól, stressz szinttől és még sorolhatnám.

Ha a testsúly csökkenése ennél kevesebb lenne, akkor ott van valami, amit a test nem szeret, és azt meg kell keresni, hogy micsoda. A testünk tudja, hogy mi kell neki, és ha megfelelően támogatod, akkor hosszú távon hálás lesz.

Üdvözlettel és baráti öleléssel,

dr. Suba Réka, belgyógyász rezidens/gyakornok orvos

További cikkek a Testszerviz Életmód magazinban!

KLIKKELJ IDE!

Nézd meg hogyan segít a Testszerviz Ideális Testsúly csomag!

ITT TALÁLOD!

dr. Suba Réka
dr. Suba Rékahttp://www.testszerviz.ro
Suba Réka vagyok. Testszerviz Konzulens és rezidens orvos Marosvásárhelyen. Mivel időm nagy részét az orvostudomány tanulmányozásával töltöm, nagyon fontos számomra az egészség elérése. Ezért is próbáltam megoldást találni a testi panaszaimra, de nem szerettem volna egyből gyógyszerekkel kezdeni. Évek óta szenvedtem lassú anyagcsere következményeitől, mint például a székrekedés, puffadás. Emellett folyton elálmosodtam ebéd után, ami megakadályozott abban, hogy odafigyeljek órákon. Alacsony volt az energiaszintem. Már eleve fáradtan ébredtem és ez a nap folyamán csak fokozódott. Mivel ezek a panaszok eléggé megkeserítették az életem, elkezdtem megoldást keresni a problémáimra. Találkozva a Testszerviz technológiával világossá vált számomra, hogy helyreállítható az egyensúly a szervezetemben. A programon haladva saját magamon éreztem, hogy ha megfelelően támogatjuk a testet, az óriási energiákat mozgat meg az optimális helyreállításáért. Megtapasztaltam, hogyan hatnak a különféle táplálékok a szervezetemre és azóta tudatosabban élek. Mára már nem jelent gondot, ha a programom reggel 8-tól, este 8-ig tart. Napközben nem tör rám álmosság és az emésztési problémáim is megoldódtak. Egyszóval jól érzem magam a testemben és mindezt úgy értem el, hogy a program során sosem voltam egyedül, mindig ott álltak mellettem. A saját és a többi 170 ember tapasztalata, akik a program hatására elégedettebben éli az életét, kevésbé stresszesen, nem félve attól, hogy a leadott kilók visszamásznak, teljesen meggyőzött és a csapat tagjává akartam válni, hogy konzulensként minél több embernek segíthessek.  A program végén tudni fogod, hogyan működik a tested, mire hogyan reagál és te magad is képes leszel rá, hogy önállóan szervizeld.

Kapcsolódó cikkek

Maradj velünk

202RajongókTetszik
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek