Szeretünk nassolni! Valamit rágcsálni filmnézés közben. Vagy délután munka közben egy kis nasi, hogy az éhségünket elűzzük. Este a kanapén ránktör egy kis nassolgatási vágy. Lehet-e mindezt helyesen? Hát persze, itt egy remek példa!
Nagyon egyszerűen elkészíthető és csodálatos, egészséges, sőt olyan növényi rostokat is beviszel, ami a szervezetnek igazi tápanyag.
Hozzávalók:
1 gerezd fokhagyma
Só ízlés szerint
1 db cékla
125 g Lenmag
100 g szezámmag
Elkészítés:
A céklát fokhagymával aprítógépben ledarálom, gép hiányában apró lyukú reszelőn reszelem.
A lenmagot és a szezám magot kávédarálóban összedarálom. Összeöntöm a két darálékot, sózom, majd összekeverem.
Ha nem áll össze a massza, akkor tegyünk bele még egy kis lenmag, szezám mag darálékot.
Két sütőpapír között lelapítom, én kézzel nyomogattam le, nem sodrófával nyújtottam. Amikor fél cm lapos, akkor felszeletelem a kívánt formára, és sütő papíron tepsire helyezem.
Először 100 fokon a sütőben sütöm 30 percig, majd további 15 percen keresztül 180 fokon sütöttem.
Figyelem, az idő sütő függő! Minden sütő más és más, ezt figyelembe kell venni a sütésnél.
Ha erősebb a sütőd, akkor érdemes odafigyelni, mert nagyon hamar meg tud égni.