fbpx
36.1 C
Budapest
2024. július 11. csütörtök

Testszerviz

Webáruház

Nyári szívgondok

A szívünk egészségével törődni minden évszakban fontos, de most, a forró nyári hetekben talán még hangsúlyosabb. 

- Hirdetés -

A szív- és érrendszeri betegségekben szenvedők a statisztikai adatok szerint még mindig nagy terhet jelentenek az egészségügynek, és ezeknek a betegségeknek a mai életmódunk következtében megnövekedett kockázata a személyes sorsunkat is érintheti.

Olvasd tovább a cikket!

Miért figyelj a szívedre?

Szomorú tény, a szív- és érrendszeri betegség az első számú halálok Magyarországon, ami évente több mint 60 ezer halálesetet jelent (*), és ezeknek a betegségeknek a kezelése az Európai Unióban az összes egészségügyi ráfordítás csaknem 20 százalékát teszi ki. (**)

Ez a betegségcsoport is közvetlenül kapcsolatba hozható az életmóddal és a korunkra jellemző stresszel. A vérkeringést fenntartó bármelyik szerv – a szív vagy az érhálózat – működésének zavara keringési elégtelenséget okoz.

Erre az alábbi tünetek utalhatnak:

  • szédülés hirtelen felálláskor
  • légszomj
  • nehézség lehajoláskor (nem mozgásszervi, ízületi ok esetén)
  • erős szívdobogás
  • szorító mellkasi fájdalom
  • fájdalom a (bal) karban
  • nehézség felálláskor (nem mozgásszervi, ízületi ok esetén)
  • egyéb mellkasi fájdalom
  • duzzadt, dagadt lábak
  • rendszertelen szívverés.

Ha ezeket a tünetek tapasztaljuk magunkon, akkor a leghamarabb orvoshoz kell fordulni, és egy alapos kivizsgálást kérve megtudni, hogy milyen a szívünk és az érrendszerünk állapota és terhelhetősége.

Szívünk és a hőség

Mindannyian érezzük, hogy a nyári hőség egy fiatal, egészséges szervezet számára is komoly megterhelést jelent. Minden korosztálynak szüksége van a megfelelő mennyiségű vízre, hogy ne száradjon ki a nagy vízvesztés következtében.

Az idősebb, túlsúlyos vagy szívbetegséggel élő embereknek még fokozottabban oda kell figyelniük, ha a hőmérő higanyszála tartósan 30 fok fölé emelkedik, ahogy ezt ezekben a napokban is teszi.

Ilyen melegben a bőrünk erei kitágulnak, így a vérnyomás lecsökkenhet. Ez az alacsony vérnyomással élőknek és a gyógyszeresen kezelt magas vérnyomásos betegek számára egyaránt komoly veszélyt jelenthet, hiszen a vérnyomásértékek túlzott mértékben alacsonnyá válhatnak, ami szédüléshez vagy akár ájuláshoz is vezethet.

A kánikula hatására gyakoribbá és súlyosabbá válhatnak a szívritmuszavarok, a szívinfarktuson átesetteknek vagy a szívelégtelenséggel és szívbillentyűhibákkal élőknek még a napon végzett fizikai munka és a fokozott izzadás is komoly veszélyeket jelenthet.

Ide kattintva olvashatod el a „Mit kell tudnunk a kánikula szívet érő hatásairól?” című cikkünket!

A légzés is beleszól

A szív- és érrendszerünk állapotáról főleg akkor kaphatunk sokkoló képet, ha lépcsőn kell felmennünk. A lépcsőzéskori kifulladás, vagy a lélegzet visszatartásának képessége 15 másodperc alatti érték esetén ugyanis már komoly erőnléti problémákra utalhat.

A légzés szerepéről a Kulcs az immunrendszerhez és a Kulcs a zsírégetéshez című Testszerviz könyvekben is írunk, és akinek megvannak ezek a könyvek, azok olvassák el az idevonatkozó részeket!

Akiknek pedig még nem lennének meg ezek a könyvek, azok az alábbi linkek segítségével megrendelhetik őket!


Kattints a képre!


Kattints a képre!

Testszerviz Vitalissimo egészségáruház megoldások

A tüdő edzettsége, a tüdőkapacitás mértéke egy nagyon fontos egészségszempont, ami meghatározza az erőnlétünket, illetve befolyásolja azt, hogy mennyire vagyunk kitéve a szív- és érrendszeri betegségek kockázatának. Ezért az első megoldásunk az Airofit Active légzéstréner.

Airofit Active légzéstréner

A légzés fontosságáról és fejlesztéséről ebben cikkünkben is olvashatsz!

Ez a tüdő munkáját támogató eszköz a világ első számú intelligens légzéstrénere, amely orvosilag igazoltan enyhíteni tudja a légzésproblémákat! Ez az eszköz pár hét alatt segít megszabadulni a nehézlégzés okozta szenvedéstől, és érzékelhetően javítja az erőnlétet.

Rendszeres tüdőedzéssel már 3-4 hét alatt jelentős javulást tapasztalható, különösebb megerőltetés és kényelmetlenség nélkül!


Kattints a képre!

G&G Cardio vitamincsomag

A Vitalissimo webáruház kínálatában számos olyan termék van, amelynek rendszeres fogyasztása jól támogatja a szívünket, érrendszerünket.

Ezek közül a termékek közül kiemelkedik a G&G termékcsaládból a G&G CARDIO NAPI VITAMINCSOMAG.

Ez a termékcsomag olyan vitaminokat és szuper tápanyagokat tartalmaz, amelyek kifejezetten a szív- és érrendszer munkáját segítik.

A termékcsomagban található hatóanyagok segítik a szív működését, jótékonyan befolyásolják a magas vérnyomást, óvják az érrendszert, csökkenthetik a koleszterinszintet és erősítik az immunrendszert.

Kattints a képre!

Gondoskodj a szükséges napi multivitaminodról is!

Ahhoz, hogy többet tegyünk a szívünk egészségéért, a szervezetünk egészének biztosítani kell a megfelelő tápanyag-ellátottságot. Már korábban írtunk arról, hogy ma már miért kell a rendszeres vitaminpótlás. Ezt a cikket ide kattintva olvashatod el!

Így ma már nem kérdés, hogyha valaki valóban tenni akar saját magáért, akkor a speciális svéd folyékony multivitaminok nélkülözhetetlenek lesznek számára.

A Vitalissimo webáruház kínálatában éppen ezért szerepelnek a kipróbált és már bizonyított folyékony multivitamin- és kollagéntermékek!

Ezekben nemcsak vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek vannak, hanem bioaktív összetevők, különféle aminosavak is az összetétel részei. Csupán egyetlen, könnyen bevehető adag biztosítja a napi szükségletet!


Kattints a képre!

(*) – KSH 22.1.1.9. Halálozások száma és aránya, csecsemőhalandóság, születéskor várható élettartam, halálozás főbb okok szerint (ksh.hu)

(**) – Luengo-Fernandez R. et al. Economic burden of cardiovascular diseases in the European Union: a population-based cost study. Eur Heart J 2023.

Címkép: congerdesign képe a Pixabay -en.

Szabados Pál
Szabados Pálhttps://www.testszerviztudastar.hu/
Küldetésem az életmódváltással és táplálkozással kapcsolatos igényes, tudományosan megalapozott, ismeretterjesztő művek írása. Könyveim állandó szaklektora kiváló mentorom, Dr. Kricsfalvi Péter belgyógyász főorvos és természetgyógyász, akit 2007-ben Batthyány-Strattmann László-díj tüntettek ki életművéért. A személyes sorsom alakulása, és az összegyűjtött tapasztalataim is arra ösztönöznek, hogy tovább folytassam ezt a munkát, és folyamatosan növeljem a tudásomat az emberi test működésével, az életmóddal és a különféle étrenddel és más, ide kapcsolódó ismeretek megszerzésével. Ezt a folyamatosan bővülő tudásomat nagy örömmel osztom meg a műveim iránt érdeklődőkkel.

Kapcsolódó cikkek

Maradj velünk

206RajongókTetszik
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek