fbpx
10.1 C
Budapest
2024. április 28. vasárnap

Testszerviz

Webáruház

Myrobalan termékekkel az egészségedért! Tippek itt!

Mit kell tenned a megromlott egészséged javítása érdekében?

- Hirdetés -

Mit kell tudnod a Myrobalan termékcsalád gyógynövény-komplexeinek napi használatáról?

Milyen tényezők befolyásolják a gyógynövények jótékony hatását? Mit kell tenned az optimális hatás elérése érdekében?

Ezekre a kérdésekre kapsz választ, ha tovább olvasod a cikkünket!

Az értékes Myrobalan eredete

Kevesen tudják, hogy a myrobalan valójában egy általános név, amely többféle, főleg az indiai és tibeti orvoslásban használt értékes növényre utal. Ezek a növények a mirtuszvirágúak rendjén belül Terminalia nemzetségbe tartoznak.

Az egyik legismertebb ilyen növény a Chebulic myrobalan (Terminalia chebula). Ez a növény az indiai ősi, úgynevezett ayurvédikus gyógyászat egyik legfontosabb gyógynövénye, amit bélrendszeri, légzőszervi, szív- és érrendszeri, idegrendszeri bajok, valamint bőrproblémák kezelésére használnak.

A növény gyümölcsét kiszárítják és porrá őrölve használják. Ez a por gazdag antioxidánsokban, vitaminokban, ásványi anyagokban és rostokban, és így antibakteriális, gyulladáscsökkentő, vírusellenes és gombaellenes tulajdonságokkal rendelkezik.

Chebulic myrobalan a Triphala, azaz „három gyümölcs” ayurvédikus készítmény egyik fő összetevője.

A fentiekből látható, hogy a „myrobalan” név Indiában és Tibetben összekapcsolódik az ősi gyógymódokkal. Így már érthető, miért választotta ezt a nevet Erdélyi Zoltán tibeti orvos, a MYROBALAN termékek megálmodója.

Az általa kifejlesztett, csak gyógynövény őrleményeket tartalmazó termékek így a tibeti gyógyászat ősi bölcsességét jelenítik meg modern köntösben.

Ezek a gyógynövény-komplexek hatékony táplálék-kiegészítőként (fontos, hogy nem gyógyszerként!) támogatják a szervezet megcélzott szerveinek vagy szervrendszerének a működését.

Mennyi idő alatt hatnak a Myrobalan termékek?

A Myrobalan termékek hatásmechanizmusa jellemzően a hosszútávú gyengéd kiegyensúlyozás, nem pedig egy tünetre ható azonnali kezelés. Így nem lehet őket gyógyszernek tekinteni.

A bevett gyógynövényőrlemény hatását befolyásolja az egyéni alkat, a követett étrend, a napi folyadékfogyasztás, az emésztőrendszer állapota, a felszívódás minősége, illetve az is, hogy mennyire erősek a fellépett tünetek.

A visszajelzések alapján azt lehet mondani, hogy volt olyan, amikor már néhány nap alatt érezhető volt a jótékony hatás, és volt olyan is, akinél több hét után jelentkezett csak az elvárt eredmény.

Éppen ezért javasoljuk, hogy a táplálkozás terén használja az Egyél jól, legyél jól ingyenes Testszerviz Tudásfüzetben levő információkat.

Javasoljuk azt is, hogy csökkentse a stresszforrásokat az életében. Megteheti például azt, hogy este 8 után már nem néz se televíziót, se internetes stream szolgáltatást (Netflix, HBO stb.), nem használja az okostelefonját. Ezek helyett lefekvés előtt inkább olvasson nyomtatott könyvet, vagy beszélgessen a családtagjaival, és próbáljon meg elég időt (7-8 órát) szánni az alvásra.

A napi rendszeres testmozgás, akár séta vagy gyaloglás formájában már jótékonyan segítheti a megvásárolt Myrobalan termék szedésének az eredményességét.

Fontos kiemelni, hogy ezek a gyógynövény-komplexek egyéntől függően rövidebb vagy hosszabb idő után képesek javítani a kibillent állapotot önmagukban is. Ezt az időt jelentősen megrövidítheti a helyes táplálkozás, a helyes regeneráció és rendszeres testmozgás.

Hogy mi a helyes? Minden olyan étel vagy életmódbeli szokás, ami nem növeli a stresszt, nem növeli a szervezet gyulladásos folyamatait, és nem terheli meg a szervezetet. Ezért fontos, hogy a Myrobalan terméket fogyasztók változtassanak az étrendjükön és életmódjukon.

Ebbe beletartozik a megfelelő vitaminpótlás, a már említett Egyél jól, legyél jól Tudásfüzet használata és így tovább.

Hogyan szedj több Myrobalan terméket naponta?

A Myrobalan termékek specializált hatásúak, ahogy az a termékismertetőkben is szerepel. Így gyakran előfordul, hogy valaki több terméket is szed naponta a kellő javulás elérése érdekében.

Ilyenkor az egyes termékek bevétele között legalább 30 percnyi szünetet kell tartani. Tehát ne vegyünk be egyszerre többféle Myrobalan terméket!

Vitaminokat, multivitaminokat be lehet venni egy Myrobalan készítménnyel együtt. Ha gyógyteát is fogyasztunk, akkor ilyenkor is igaz a fél órás Myrobalan termékfogyasztási szünet. Tehát csak vízivással nyeljük le az egyféle Myrobalan gyógynövényes kapszulát vagy kapszulákat!

Mennyi a napi ajánlott mennyiség?

A Myrobalan termékeken szerepel a napi ajánlott mennyiség, de mivel ez egy étrend-kiegészítő, amennyiben a saját, egyéni tapasztalat alapján ennél az ajánlott mennyiségnél kevesebb vagy több kell, úgy csökkenthető vagy növelhető a bevett kapszulák száma.

A Myrobalan termékek adaptogén hatású gyógynövényeket is tartalmaznak, amik csak a kibillent működést harmonizálják, és az optimálisan működő szerveket nem befolyásolják. Emiatt az ajánlott mennyiségtől való bármelyik irányba való – ésszerű határokon belül történő – eltérés nem okozhat túladagolást.


Kattints a képre!

Gondoskodj a szükséges napi multivitaminodról is!

Amint azt ebben a cikkünkben is leírtuk, a Myrobalan termékcsalád gyógynövény-komplexekből áll, ami nem biztosítja a napi szükséges vitamin, ásványi anyag és nyomelem igényt. Ahhoz, hogy a gyógynövények megfelelően hatni tudjanak, a szervezetünknek biztosítani kell a megfelelő tápanyag ellátottságot is. Már korábban írtunk arról, hogy ma már miért kell a rendszeres vitaminpótlás. Ezt a cikket ide kattintva olvashatod el!

Így ma már nem kérdés, hogyha valaki valóban tenni akar az egészségéért, akkor nem csupán a gyógynövényekre gondol, hanem a multivitaminokra is.

A Vitalissimo webáruház kínálatában éppen ezért szerepelnek a kipróbált és már bizonyított folyékony multivitamin- és kollagéntermékek!


Kattints a képre!
Szabados Pál
Szabados Pálhttps://www.testszerviztudastar.hu/
Küldetésem az életmódváltással és táplálkozással kapcsolatos igényes, tudományosan megalapozott, ismeretterjesztő művek írása. Könyveim állandó szaklektora kiváló mentorom, Dr. Kricsfalvi Péter belgyógyász főorvos és természetgyógyász, akit 2007-ben Batthyány-Strattmann László-díj tüntettek ki életművéért. A személyes sorsom alakulása, és az összegyűjtött tapasztalataim is arra ösztönöznek, hogy tovább folytassam ezt a munkát, és folyamatosan növeljem a tudásomat az emberi test működésével, az életmóddal és a különféle étrenddel és más, ide kapcsolódó ismeretek megszerzésével. Ezt a folyamatosan bővülő tudásomat nagy örömmel osztom meg a műveim iránt érdeklődőkkel.

Kapcsolódó cikkek

Maradj velünk

205RajongókTetszik
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek