fbpx
29 C
Budapest
2024. június 25. kedd

Testszerviz

Webáruház

Csökkentsd a krónikus gyulladások rombolását! Az omega-3 zsírsavak az egészséged őrei!

Ki szereti a halat? A lazacot, pisztrángot, tőkehalmájat?

- Hirdetés -

Az omega-3 zsírsavakról már régóta tudjuk, milyen fontos szerepük van az egészségünk védelmében.

Ha igazán törődsz a szíveddel és az érrendszereddel, ha idősen is meg akarod tartani a szellemi frissességedet, ha jól akarsz látni, és az ízületeid egészsége is fontos, akkor nem feledkezhetsz meg róluk!

Olvasd tovább a cikkünket, mert mindezt mi is fontosnak tartjuk!

Mit kell tudni az omega-3 zsírsavakról?

Gyakran olvashatók cikkek az interneten az omega-3 zsírsavak fontosságáról. Ezek a zsírsavak főleg a lazacok vagy pisztrángok húsában találhatók meg, illetve a tőkehalmáj is gazdag forrása az ilyen zsírsavaknak.

Ezek a cikkek arról írnak, hogy ezek a tengeri halakban bőségesen megtalálható zsírsavak elsősorban az egészséges anyagcsere fenntartásához kellenek, de a betegségmegelőző hatásaik sem elhanyagolhatóak.

Mivel a szervezetünk nem képes önállóan előállítani ezeket, az ételeinkből vagy étrend-kiegészítőkből juthatunk hozzájuk.

Az omega-3 zsírsavak közül háromnak van különösen nagy jelentősége. Az első az eikozapentaénsav (EPA), a második a dokozahexaénsav (DHA) és a harmadik az alfa-linolénsav (ALA).

Ezek úgynevezett esszenciális zsírsavak, vagyis a szervezetünk nem képesek ezeket előállítani, ezért kell őket folyamatosan bevinni.

Az omega-3 zsírsavak jótékony hatásai

Ezeknek a zsírsavaknak a bevitelére nagy szükségünk van. Ezek többszörösen telítetlen zsírsavak, és  rendszeres fogyasztásuk szükséges az egészségünk megőrzéséhez, mert fontosak a szív- és érrendszeri, valamint a daganatos betegségek megelőzésében (házipatika.hu).

Nagy szerepük van még a csontritkulás, a látásromlás, bizonyos idegrendszeri problémák, bőrpanaszok, autoimmun betegségek és allergiák megelőzésében vagy  ezeknek a tüneteinek az enyhítésében is.

Az omega-3 zsírsavak az előnyös hatásaikat elsősorban gyulladáscsökkentő képességükön keresztül fejtik ki: rendszeres fogyasztásukkal többféle gyulladásjelző szintje csökkenthető a szervezetben.

A krónikus, hosszan tartó, lappangó gyulladások nem járnak az akut, tehát rövid ideig tartó, de intenzív  gyulladásokra jellemző tünetekkel, de lassan, hónapok, évek alatt folyamatosan károsítják a sejteket.

A krónikus gyulladásokat számos súlyos betegséggel is összefüggésbe hozhatók. Ilyenek a szív- és érrendszeri zavarok, a cukorbetegség, vagy bizonyos idegrendszeri rendellenességek, gyulladással járó mozgásszervi panaszok. Az omega-3 zsírsavakkal csökkenthető ezeknek a betegségeknek a kockázata, illetve a már kialakult betegségeknek a tünetei enyhíthetők.

Ma már azt is tudjuk, hogy ezek a zsírsavak fontosak az idegrendszerünk és az agyunk jó működéséhez is. Ezért ezek a zsírsavak jótékonyan enyhítik a depressziós tüneteket, illetve javítják a memóriát és a tanulási képességet is. Ezek az előnyös hatások a kutatók szerint szintén ezeknek a zsírsavaknak a gyulladáscsökkentő tulajdonságainak köszönhetők.

Szemünk egészsége szempontjából is fontos tápanyagok az omega-3 zsírsavak. Ezek hiánya látásromláshoz vezethet, tartós hiányuk a szem fényérzékeny részének a károsodását okozhatja.

Vitalissimo egészségáruház omega-3 zsírsav megoldások

A Vitalissimo webáruház kiemelt partnere a WiseTree Naturals egy teljesen új omega-3 termékcsaláddal bővítette termékkínálatát, amely már elérhető a Testszerviz webáruházában is!

A termékcsalád különlegessége, hogy szétválasztották benne az EPA és DHA esszenciális zsírsavakat, a jobb felszívódás érdekében, ugyanis ez a két zsírsav ugyanazért az emésztőenzimért „versenyzik” a hatékony felszívódásért. Ennek a „versenyhelyzetnek” a megszüntetése érdekében történt ez a szétválasztás.

Így külön termékként lehet hozzájutni a DHA és az EPA zsírsavakhoz, illetve már létezik egy olyan „ULTRA” termék is, ahol két kapszulában különítették el egymástól ezeket a hasznos zsírsavakat a megfelelő napi bevitelhez.

Ezek a termékek egyedülállóan nagy koncentrációban tartalmazzák ezeket a fontos zsírsavakat!

Kattints a képre!
Kattints a képre!
Kattints a képre!
Szabados Pál
Szabados Pálhttps://www.testszerviztudastar.hu/
Küldetésem az életmódváltással és táplálkozással kapcsolatos igényes, tudományosan megalapozott, ismeretterjesztő művek írása. Könyveim állandó szaklektora kiváló mentorom, Dr. Kricsfalvi Péter belgyógyász főorvos és természetgyógyász, akit 2007-ben Batthyány-Strattmann László-díj tüntettek ki életművéért. A személyes sorsom alakulása, és az összegyűjtött tapasztalataim is arra ösztönöznek, hogy tovább folytassam ezt a munkát, és folyamatosan növeljem a tudásomat az emberi test működésével, az életmóddal és a különféle étrenddel és más, ide kapcsolódó ismeretek megszerzésével. Ezt a folyamatosan bővülő tudásomat nagy örömmel osztom meg a műveim iránt érdeklődőkkel.

Kapcsolódó cikkek

Maradj velünk

206RajongókTetszik
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek