fbpx
17 C
Budapest
2024. június 15. szombat

Testszerviz

Webáruház

Nem vicc, nyáron se lazsálhatsz!

D-vitamin nyáron? Nem baromság, ha süt a nap?

Már tényleg közeledik a nyár, sokan tervezgetik a szabadságot, merre utazzanak, hol üdüljenek majd!

- Hirdetés -

Bár kétségtelenül több időt fogunk eltölteni a szabadban, miközben ér bennünket a nap, mégsem feledkezhetünk meg egy fontos vitaminról.

Igen, a D-vitaminról van szó, amit a szervezetünk is elő tud állítani, a kutatók azonban mégis egyre-másra hívják fel a figyelmet ennek a vitaminnak a fontosságára.

Nem győzzük hangsúlyozni!

Annak ellenére, hogy beköszöntött a jó idő, és egyre több a napsütéses napok száma, fontos felhívni a figyelmet arra, hogy hiába süt kint a nap, ha mi bent vagyunk a négy fal között egy irodában vagy műhelyben.

Bizony, a D-vitaminról van szó!

Bár ez a vitamin a C-vitamin mellett már sokaknak ismert, és amellett, hogy nyilvánvalóan jótékony hatással van a testünk csontrendszerére, tudnunk kell róla azt is, hogy az Alzheimer-kór és a demencia megelőzéséhez is szükségünk van rá.

Időskori betegségek

Az Alzheimer-kór a központi idegrendszer idegsejtjeinek elpusztulásával járó betegsége. Általában 40 éves kor felett jelentkezik, lelki és viselkedési tünetekkel, valamint fokozatosan súlyosbodó formában az értelmi képességek hanyatlásával jár.

Demenciáról, azaz értelmi hanyatlásról, elbutulásról akkor beszélhetünk, ha az értelmi képességek betegség következtében hanyatlanak. Maga az elnevezés egy tünetegyüttest takar, melynek fő összetevői az emlékezethanyatlás, beszédzavar, az érzékszervek működésének zavara, illetve az összerendezett mozgások zavara, valamint az ítélőképesség hanyatlása és személyiségváltozás.

Ezek az idegrendszeri problémák súlyosan érintik nem csak magát a beteget, hanem a családtagokat is, hiszen a beteg egyre inkább rájuk van szorulva, ugyanakkor egyre nehezebb vele a kommunikáció.

D-vitamin minden életkorban szükséges

Ma már csecsemő- és kisgyerekkorban a D-vitaminpótlást szinte egyetlen szülő sem mulasztja el, mert ez a vitamin sokféle módon támogatja a csemete fejlődését.

Amikor a gyerek kamaszodik és felnő, már jobbára elfeledkezünk erről a vitaminról, és felnőttként már nem gondolunk rá, hogy mennyire szükséges volna továbbra is gondoskodnunk róla.

Világszerte már 55 millió embert érint a demencia, és ez a szám folyamatosan emelkedik az idő múlásával, ha a statisztikai trendet nézzük. A kutatások során kiderült, hogy a D-vitamin javítja az agyunk működését, és folyamatos szedése hozzájárul a demencia és az Alzheimer-kór kialakulásának a kockázatának a csökkenéséhez. Magyarán a D-vitamin megvédhet bennünket ezektől a betegségektől, a kutatók ugyanis az elmúlt két év során lezárult vizsgálataikban kimutatták, hogy a D-vitamin-szint és az agyunk jó működése között valós az összefüggés.

Az előző bekezdésben belinkelt angol nyelvű tanulmány alapján a D-vitaminnak nagy szerepe van a demencia, valamint a stroke elkerülésében.

Éppen ezért ne feledkezzünk meg a napsütéses időben sem a D-vitaminról!

Vitalissimo egészségáruház, hatékony D-vitamin megoldás

svéd folyékony, hatékony és finom multivitamin készítmények között megtalálható a C+D3 termék is.

Ez a készítmény az immunrendszerünknek is fontos két fő vitamint tartalmazza, a cink nyomelemmel együtt, amely segíti a két vitamin hatásosságát.

folyékony Swedish Nutra C+D3 készítmény szokásos napi adagja 15 ml, amit lehetőleg reggel igyunk meg egy pohár vízhez adagolva. Ekkora az 500 ml 33 napra elegendő.

A gyártó javaslata alapján a C+D3 napi adagja felmehet 25 ml-re is, ebben az esetben 500 mg C-vitamint, 50 µg D3-vitamin és 10 mg cinket tartalmaz egy adag. Ekkor az 500 ml kb. 3 hétig tart ki.


Kattints a képre!


Kattints a képre!

Szabados Pál
Szabados Pálhttps://www.testszerviztudastar.hu/
Küldetésem az életmódváltással és táplálkozással kapcsolatos igényes, tudományosan megalapozott, ismeretterjesztő művek írása. Könyveim állandó szaklektora kiváló mentorom, Dr. Kricsfalvi Péter belgyógyász főorvos és természetgyógyász, akit 2007-ben Batthyány-Strattmann László-díj tüntettek ki életművéért. A személyes sorsom alakulása, és az összegyűjtött tapasztalataim is arra ösztönöznek, hogy tovább folytassam ezt a munkát, és folyamatosan növeljem a tudásomat az emberi test működésével, az életmóddal és a különféle étrenddel és más, ide kapcsolódó ismeretek megszerzésével. Ezt a folyamatosan bővülő tudásomat nagy örömmel osztom meg a műveim iránt érdeklődőkkel.

Kapcsolódó cikkek

Maradj velünk

206RajongókTetszik
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek