fbpx
2.8 C
Budapest
2024. március 19. kedd

Testszerviz

Webáruház

Elszabadult hisztamin

Mi a hisztamin?

A hisztamin a szervezetünkben jelen lévő természetes anyag. A hisztamin talán legismertebb feladata az allergiás reakciókban betöltött szerepe.

- Hirdetés -

A hisztamin tehát egy olyan anyag, amit a szervezetünk termel annak érdekében, hogy az immunrendszerünk jól működjön. Ha valamilyen oknál fogva túl sok termelődik belőle, akkor bizony beüt a baj, elszabadulnak a gyulladások és az allergiás tünetek.

Nőknél gyakoribb

Fejfájás. Szorongás. Álmatlanság. Szívdobogás érzés. Nehéz a koncentráció. Csalánkiütés. Orrdugulás. Ezek ismerős tünetek?

Ezek a tünetek az úgynevezett hisztamin intolerancia tünetei közé tartoznak, és gyakrabban fordulnak elő nőknél, mert általában a menstruációs ciklushoz igazodnak.

Miért?

Ezek és más, hasonló tünetek akkor jelentkeznek, amikor az ösztrogénszint magas a tüszőrepedés (ovuláció) környékén, illetve még közvetlenül a menstruáció előtt.

A nagyobb mennyiségű ösztrogén nagyobb mennyiségű hisztamint szabadít fel a szervezetben, és ezzel együtt csökkenti a hisztamint lebontó enzim termelését.
A túl sok hisztamin további ösztrogén termelésére serkenti a petefészkeket.
Így egy ördögi körben alakul ki.

A ciklus második felében, az ovuláció után termelődő progeszteron stabilizálja a hisztamin termelődését, és segíti a hisztamin lebontó enzim működését, ami így csökkentheti a hisztamin szintjét.

Ezért fontos maga a tüszőrepedés (ovuláció), amit a fogamzásgátló tabletták megakadályoznak. Így nem termelődik progeszteron, pedig a női szervezetben fontos a megfelelő ösztrogén-progeszteron arány.

Mit lehet tenni?

Először is rendelkezz azzal a tudással, ami rólad szól!

Olvasd el a Kulcs a nőiséghez című új Testszerviz könyvet!

Ebben a könyvben megtalálsz minden fontos információt a női szervezet működésétől kamaszkortól nagymamakorig!



A következő lehetőségek is rendelkezésre állnak:

  1. A rostban gazdag ételek és a keresztesvirágú zöldségek (ezek a káposztafélék) segítenek megszabadulni a feleslegessé vált ösztrogénektől.
    A Testszerviz Fodroskel por ennek nagy bajnoka!
  2. Támogasd a májad működését, ezzel is segítesz a testednek fenntartani az ösztrogén és progeszteron egyensúlyát. Ehhez itt kaphatsz segítséget!
    A Testszerviz Életmódváltó Alapcsomag pont ebben segít!
  3. Szedj magnéziumot, B6- és C-vitamint. A B6- és C-vitaminok és magnézium segíti a hisztamin lebontó enzim munkáját.
    Swedish Nutra Folyékony CAL-MAG

    Nagyon kedvelt női vitaminjaink a következők:
    Swedish Nutra WOMEN FOLYÉKONY MULTIVITAMIN és
    Swedish Nutra WOMEN 50+ FOLYÉKONY MULTIVITAMIN

Vitalissimo webáruház – NŐI EGÉSZSÉG

A Vitalissimo Testszerviz webáruház egy külön „Női egészség” termékkínálattal áll a hölgyek rendelkezésére!



Szabados Pál
Szabados Pálhttps://www.testszerviztudastar.hu/
Küldetésem az életmódváltással és táplálkozással kapcsolatos igényes, tudományosan megalapozott, ismeretterjesztő művek írása. Könyveim állandó szaklektora kiváló mentorom, Dr. Kricsfalvi Péter belgyógyász főorvos és természetgyógyász, akit 2007-ben Batthyány-Strattmann László-díj tüntettek ki életművéért. A személyes sorsom alakulása, és az összegyűjtött tapasztalataim is arra ösztönöznek, hogy tovább folytassam ezt a munkát, és folyamatosan növeljem a tudásomat az emberi test működésével, az életmóddal és a különféle étrenddel és más, ide kapcsolódó ismeretek megszerzésével. Ezt a folyamatosan bővülő tudásomat nagy örömmel osztom meg a műveim iránt érdeklődőkkel.

Kapcsolódó cikkek

Maradj velünk

202RajongókTetszik
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek