fbpx
7.8 C
Budapest
2024. március 29. péntek

Testszerviz

Webáruház

Legyalult belek

Hosszú ideje fennálló puffadás? Nem csillapodó hasmenés? Zsírfényű széklet? Gyulladásos tünetek? Kellemetlen hasi panaszok?

- Hirdetés -

Az agyonreklámozott Espumisan nem fog segíteni…

Jobb lenne inkább azon elgondolkozni, hogy milyen okok állhatnak a fenti, gyötrő tünetek mögött.

Ezek mögött a tünetek mögött akár egy összetett, felszívódási zavar állhat, aminek gyökere a gluténérzékenység.

Ez még nem jelenti azt, hogy a klasszikus cöliákiával állunk szemben, mert ez lehet, hogy annál egy „enyhébb” gluténérzékenység „csak”.

Akinek ilyen tünetekkel kísértek a napjai, az pontosan tudja, hogy mit jelentenek az idézőjelek…

Ez az állapot a gluténnel (a búzafélékben található fehérjével) szembeni érzékenységet jelent, amely a bélbolyhok pusztulásához vezet. A rendszeresen megevett glutént tartalmazó étel, azaz kenyér- és tésztafélék az okozzák, hogy a vékonybélben található parányi bélbolyhok elsorvadnak, szinte eltűnnek.

Súlyos esetben ez a bőr alatti zsírszövet és izomállomány csökkenéséhez vezet, folyadék-, elektrolit és fehérjevesztés áll majd fenn, aminek kiszáradás, alacsony vércukorszint, végtaggörcsök lesznek a következményei, majd egy sokkszerű állapot jöhet létre. Ezt cöliakiás krízisnek nevezik, amely többnyire halálhoz vezet.

De nem kellene megvárni, míg a baj ekkora lesz!

A Testszerviz étrendi ajánlásaiban alap a gluténmentes táplálkozás.

Nagyon gyakran azt tapasztaljuk, hogy a glutén elhagyása önmagában sokat javít az ember állapotán, elmúlik a hasmenés, a puffadás. Ezért nagyon káros, ha megállunk a tüneti gyógyszeres „kezelésnél”, és azt hisszük, hogy egy pár zselatin kapszula majd megoldja a dolgot, hiszen mindig is ilyen volt az emésztésünk.

Ismerd meg a bélflóra szerepét az egészséged érdekében, ami alapvetően kihat a kórokozók elleni küzdőképességre.

A Kulcs az immunrendszerhez című könyv egyedülálló módon mutatja be az immunrendszer, az egészség és a bél- és bőrflóra közötti összefüggéseket.

Bár sokan már hallottak a vastagbelünkben velünk élő baktériumokról, de mégsem világos a baktériumok pontos szerepe az egészségünk megőrzésében és visszaállításában.

Gyakori tévhit, hogy az emésztési problémák hatása csak a hasunkra korlátozódnak, és nem okoznak más, akár súlyosabb bajokat, amiket autoimmun betegségeknek is nevezünk. Ilyen betegségek között van a Hashimoto pajzsmirigybetegség is, és más gyulladások is, amik nem csak a beleinket károsítják.


Tudj meg többet az élelmiszerekben, konyhai alapanyagokban levő káros és hasznos anyagokról, tudd meg, hogy melyekben van a legtöbb tápanyag!

Most itt a lehetőség, hogy tisztán láss, és jól oszd be a pénzed az egyre növekvő élelmiszer árak ellensúlyozására! A megfelelő informáltság ma már nagy kincs!


Ha meg akarsz szabadulni a gluténtól, akkor itt a lehetőség!

A Testszerviz Vitalissimo webáruházban sokféle gluténmentes termék közül válogathatsz. A legnépszerűbbek az Éléskamra lisztkeveréket, melyek igazán egészséges alternatívái a hagyományos liszteknek.




WTN Bélflóra helyreállító termékek – kattints a képre!

További bélflóra helyreállító ötletek – Kattints a képre!


Szabados Pál
Szabados Pálhttps://www.testszerviztudastar.hu/
Küldetésem az életmódváltással és táplálkozással kapcsolatos igényes, tudományosan megalapozott, ismeretterjesztő művek írása. Könyveim állandó szaklektora kiváló mentorom, Dr. Kricsfalvi Péter belgyógyász főorvos és természetgyógyász, akit 2007-ben Batthyány-Strattmann László-díj tüntettek ki életművéért. A személyes sorsom alakulása, és az összegyűjtött tapasztalataim is arra ösztönöznek, hogy tovább folytassam ezt a munkát, és folyamatosan növeljem a tudásomat az emberi test működésével, az életmóddal és a különféle étrenddel és más, ide kapcsolódó ismeretek megszerzésével. Ezt a folyamatosan bővülő tudásomat nagy örömmel osztom meg a műveim iránt érdeklődőkkel.

Kapcsolódó cikkek

Maradj velünk

202RajongókTetszik
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek