fbpx
9.7 C
Budapest
2024. április 23. kedd

Testszerviz

Webáruház

Amit már ma elkezdhetsz!

Az alábbi részlet a Kulcs az immunrendszerhez című Testszerviz könyvből való:

- Hirdetés -

„Annak ellenére, hogy még nem ismerjük az immunrendszer általános gyengüléséért felelős öregedési folyamatok mögött rejlő mozgatórugókat, mégis van néhány olyan eszköz a kezünkben, amelyekkel jelentősen javítani tudunk a közérzetünkön és az életminőségen, azaz karban tudjuk tartani az immunrendszerünk fittségét.

Az első az oxidatív stressz csökkentése

Mit jelent az oxidatív stressz?

Az oxidatív stressz a szervezeten belül képződő reakcióképes oxigén vagy nitrogén eredetű szabadgyökök keletkezése, és az ilyen szabad gyökök ellen védő, úgynevezett antioxidánsok közötti egyensúly megbomlása.

A szabad gyökök elharapódzó hatása ellen hatnak az antioxidánsok.

Az antioxidánsok olyan oxidációt gátló vagy késleltető anyagok (vegyületek), amelyek a szabad gyöknek képesek elektront átadni, így kielégítik azok elektronok iránti étvágyát.

Természetes antioxidánsok például:

  • C-vitamin (aszkorbinsav)
  • A-vitamin (retinol)
  • E-vitamin (tokoferol)
  • vitamin jellegű antioxidánsok a flavonoidok is
  • a telítetlen zsírsavak (amik minden folyékony zsírban és olajban jelen vannak), ilyen tulajdonságúak az Ómega-3 zsírsavak.

Természetes antioxidáns hatású a növények által a talajból felvett szelén is.

A második a glikáció csökkentése

A glikáció alatt azt értjük, amikor a szervezeten belül a cukor fehérjékhez kötődik. Ez egy oxidációs kémiai folyamat, ami hasonlít a szabad gyököknél leírt reakcióval.

A glikáció következményei lehetnek károsodott enzimek, sejten belüli károsodott örökítőanyag és sejtek felületén levő károsodott hormonreceptorok.

A glikáció felerősödése mögött a tartósan magas vércukorszint áll, ami a finomított szénhidrátokban, gyorsan felszívódó keményítőből és hozzáadott cukrokat tartalmazó ételekből, édességekből, cukros üdítőkből és gyümölcslevekből kerül be a szervezetünkbe.

Ezeknek az ételeknek-italoknak és élelmiszereknek a visszaszorítása, illetve kiiktatása az étrendünkből elengedhetetlen ahhoz, hogy egyáltalán tegyünk valamit az egészségünkért.”


Olvasd tovább a Kulcs az immunrendszerhez című könyvből, hogy még mit tehetsz meg egészen könnyen a saját immunrendszered és egészséged védelme érdekében.

Ez a könyv egy kiváló összefoglalása mindannak a tudásnak, amit az immunrendszerünkről bárkinek tudnia kell annak érdekében, hogy maximalizálni tudja annak hatékonyságát védekező képességét.

Az immunrendszered jó működése érdekében őrizd meg a bélflórád egészségét!

A Vitalissimo webáruházban most új termékként már beszerezhető a WISE TREE NATURALS új BÉLFLÓRABARÁT ÉTRENDKIEGÉSZÍTŐJE!


Szabados Pál
Szabados Pálhttps://www.testszerviztudastar.hu/
Küldetésem az életmódváltással és táplálkozással kapcsolatos igényes, tudományosan megalapozott, ismeretterjesztő művek írása. Könyveim állandó szaklektora kiváló mentorom, Dr. Kricsfalvi Péter belgyógyász főorvos és természetgyógyász, akit 2007-ben Batthyány-Strattmann László-díj tüntettek ki életművéért. A személyes sorsom alakulása, és az összegyűjtött tapasztalataim is arra ösztönöznek, hogy tovább folytassam ezt a munkát, és folyamatosan növeljem a tudásomat az emberi test működésével, az életmóddal és a különféle étrenddel és más, ide kapcsolódó ismeretek megszerzésével. Ezt a folyamatosan bővülő tudásomat nagy örömmel osztom meg a műveim iránt érdeklődőkkel.
Előző cikk
Következő cikk

Kapcsolódó cikkek

Maradj velünk

205RajongókTetszik
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek