fbpx
6.2 C
Budapest
2024. március 29. péntek

Testszerviz

Webáruház

Az élet építőkövei

Az emberi szervezet több tízezerféle fehérjéje mindössze két tucat alapvető építőelemből áll, amiket aminosavaknak nevezünk.

- Hirdetés -

Minden fehérje aminosavakból épül fel. Vannak egyszerűbb szerkezetű fehérjék, amik kizárólag aminosavakból állnak és vannak olyanok is, amelyek tartalmaznak másféle molekulákat is, mint például zsírokat, cukrokat vagy más elemet, például ként.

Azt mondhatnánk leegyszerűsítve, hogy nincs fehérje aminosavak nélkül, de nem minden fehérje kizárólag aminosavakból épül fel.

A sejtjeink minden pillanatban aminosavakat kapnak, tologatnak ide-oda, szétszednek és összeraknak, azaz parányi fehérjefeldolgozó üzemként működnek életünk minden pillanatában.

Hogyan lehetne elegendő aminosavval ellátni a szervezetünket annak érdekében, hogy ne alakuljon ki olyan helyzet, hogy létfontosságú fehérjék nem tudnak létrejönni vagy megújulni?

Három oka lehet a hiányos aminosav ellátottságnak:

– nem jutunk hozzá elegendő jó minőségű fehérjéhez,

– nem vagyunk képesek elég jól megemészteni az elfogyasztott fehérjét,

– az elfogyasztott fehérje nem tartalmaz elegendő esszenciális aminosavat, ami azt jelenti, hogy hiány van olyan építőelemekből, amiket a szervezetünk saját maga nem képes előállítani más hasonló alapanyagból.

Az esszenciális aminosavakra tehát mindenképpen jó minőségű fehérjéket tartalmazó ételként vagy táplálék-kiegészítőként van szükségünk. Ezek az aminosavak a következők: fenilalanin, izoleucin, leucin, lizin, metionin, treonin, triptofán és a valin.

A Vitalissimo webáruház új terméke az „Amino Primo”, ami 100% esszenciális aminosav étrend kiegészítő.

Ez a készítmény ideális arányban tartalmazza a felnőtt szervezet igényeinek megfelelő, az imént felsorolt nyolc fehérjeépítő aminosavat.

Ez a készítmény különösen fontos lehet sportolók, fogyókúrázók, vegán étrenden élők, idősek és krónikus betegek számára.




Szabados Pál
Szabados Pálhttps://www.testszerviztudastar.hu/
Küldetésem az életmódváltással és táplálkozással kapcsolatos igényes, tudományosan megalapozott, ismeretterjesztő művek írása. Könyveim állandó szaklektora kiváló mentorom, Dr. Kricsfalvi Péter belgyógyász főorvos és természetgyógyász, akit 2007-ben Batthyány-Strattmann László-díj tüntettek ki életművéért. A személyes sorsom alakulása, és az összegyűjtött tapasztalataim is arra ösztönöznek, hogy tovább folytassam ezt a munkát, és folyamatosan növeljem a tudásomat az emberi test működésével, az életmóddal és a különféle étrenddel és más, ide kapcsolódó ismeretek megszerzésével. Ezt a folyamatosan bővülő tudásomat nagy örömmel osztom meg a műveim iránt érdeklődőkkel.

Kapcsolódó cikkek

Maradj velünk

202RajongókTetszik
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek