fbpx
16.4 C
Budapest
2024. május 24. péntek

Testszerviz

Webáruház

A betegség, ami mindentől megfosztja a nőket

Március az endometriózis hónapja, és az idén március 19-én volt az endometriózis világnapja.

- Hirdetés -

Mi ez a betegség?

Az endometriózis egy olyan nőgyógyászati kórkép, amikor a méh belső felszínén jelen lévő nyálkahártya a méhen kívül is megtalálható. Ez a betegség leggyakrabban a hashártyát érinti, ami belülről béleli a hasüreget és borítja be a méh közelében található szerveket.

A betegség elnevezése a latin endometrium szóból származik, amely a méh belső felszínét borító szövet orvosi neve.

A méhnyálkahártya hormonhatásoktól függően a menstruációs ciklus során felépül és leválik. A méh üregén kívüli sejtek is érzékenyek a menstruációs ciklus hormonjaira, így ezek a sejtek is reagálnak a női szervezet hormonális változásaira. A felbomlott hormonális egyensúly így a betegség kialakulásához vezet.

Az endometriózis meglehetősen gyakori betegség, becslések szerint a nők 6-10 százalékát érinti.

Az életmód, a stressz, a hormonokat tartalmazó fogamzásgátló tabletták szedése mind hozzájárulhat ennek a betegségnek a kialakulásához.

Így az orvosi diagnózist követő kezeléskor érdemes kikérni az orvos tanácsát a megteendő életmódbeli, étrendi változtatásokkal kapcsolatban is.

A Testszerviz Kulcs könyveiben alapos tudásra tehetsz szert a saját tested működéséről, a stresszről és az életmódváltás során megteendő változtatásokkal kapcsolatban.

Ezek a könyvek nem az egyes betegségek kezelését írják le, hanem olyan ismeretterjesztő könyvek, amik iránymutatást adnak, hogy milyen étrendi, életmódbeli változtatásokat lenne érdemes bárkinek megtennie azért, hogy javítson az életén, életminőségén, közérzetén, ami együtt jár azzal is, hogy az orvosi kezelések gyorsabban érhetik el a kívánt eredményt, és a gyógyulás után a korábbi panaszok már nagy eséllyel nem térnek vissza. Természetesen egy krónikus betegség esetén szükség van az orvosi kezelések folytatására, illetve ha a korábbi panaszok visszatérnének, újra el kell menni orvoshoz.

Az életmódváltás célja a szervezetünk működésének hatékony támogatása tápanyagokban gazdag étrenddel, a rendszeres testmozgással és megfelelő regenerációval. Ezek nélkül a testünk védtelenebb a betegségekkel szemben, illetve a kialakuló és fennmaradó gyulladások idővel aláássál az egészségünket.

Éppen ezért fontos jól használható tudásra szert tennünk, hogy ismerjük testünket, és tudjuk, hogy mit tehetünk egészségünk érdekében azon kívül, hogy panaszok esetén orvoshoz fordulunk.Szabados Pál
Szabados Pálhttps://www.testszerviztudastar.hu/
Küldetésem az életmódváltással és táplálkozással kapcsolatos igényes, tudományosan megalapozott, ismeretterjesztő művek írása. Könyveim állandó szaklektora kiváló mentorom, Dr. Kricsfalvi Péter belgyógyász főorvos és természetgyógyász, akit 2007-ben Batthyány-Strattmann László-díj tüntettek ki életművéért. A személyes sorsom alakulása, és az összegyűjtött tapasztalataim is arra ösztönöznek, hogy tovább folytassam ezt a munkát, és folyamatosan növeljem a tudásomat az emberi test működésével, az életmóddal és a különféle étrenddel és más, ide kapcsolódó ismeretek megszerzésével. Ezt a folyamatosan bővülő tudásomat nagy örömmel osztom meg a műveim iránt érdeklődőkkel.

Kapcsolódó cikkek

Maradj velünk

206RajongókTetszik
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek