fbpx
4.7 C
Budapest
2024. április 25. csütörtök

Testszerviz

Webáruház

Tudatos táplálkozás – létezik-e egyáltalán?

„Az elmúlt több mint negyedszázad részben azzal telt számomra, hogy megpróbáltam arra az egyszerű kérdésre választ kapni: létezik-e egyáltalán bárki számára megfelelőnek nevezhető étrend, amely megfelel 6 alapvető elvárásnak

- Hirdetés -

Az alábbi részlet az első Testszerviz Kulcs könyvből való, ami 2017 nyarán jelent meg.

A könyv címe: Kulcs a testhez, mert megnyitja az utat egy egészségesebb, jobb élet felé.

Ez a könyvünk az egyik legnépszerűbb Kulcs könyvünk, mert kellő alapossággal minden olyan fontos tudnivaló benne van, ami a sikeres életmódváltáshoz kell. Több ezer olvasónk és ügyfelünk a tanúság erre.

Íme a Tudatos táplálkozás című fejezet részlete:

„Az elmúlt több mint negyedszázad részben azzal telt számomra, hogy megpróbáltam erre az egyszerű kérdésre választ kapni: létezik-e egyáltalán bárki számára megfelelőnek nevezhető étrend, amely megfelelne az alábbi szempontoknak:

• étkezések után feltöltene energiával,
• megfelelően táplálná a testet,
• nem okozna testsúlyproblémákat – hosszú távon se,
• nem lennének egészségügyi kockázatai,
• kezelné a különféle ízek utáni sóvárgást (édes, sós),
• és végül egész élethosszon tartható lenne?

Sajnos be kell vallanom, hogy ilyen tökéletes étrendet nem találtam, így nem is tudok javasolni. Arra jöttem rá, hogy olyan sokfélék vagyunk, hogy olyan sokféle életkörülmény hat ránk, hogy ezt nem lehet megtenni.
Ennek ellenére leírok itt néhány alapszabályt, amely jó kiindulási alap lehet a tudatos, személyre szabott étrend kialakításához.

Néhány alapszabály

1. A cukrok és más „rejtett cukorral” ízesített termékek csökkentése vagy akár elhagyása. Vásárláskor feltétlenül nézze meg a kezébe vett termék összetételét, és ha többek között azt olvassa a csomagoláson, hogy „cukor”, „dextróz”, „fruktóz”, „kukorica szirup” vagy valamilyen aszalt gyümölcs, lekvár, akkor tegye vissza a polcra!

2. Hagyja el, de legalább jelentősen csökkentse a finomított, nem teljes értékű gabonaalapú élelmiszereket: fehérkenyeret, hántolt rizst, ilyen alapanyagokból készült süteményeket, kekszeket, tésztaféléket! Ezek alig tartalmaznak értékes tápanyagot, és a szervezetre nagyobb terhet rónak, mint amennyi haszna származik belőlük.”

A többi alapszabály a könyvben olvasható tovább. 🙂


Szabados Pál
Szabados Pálhttps://www.testszerviztudastar.hu/
Küldetésem az életmódváltással és táplálkozással kapcsolatos igényes, tudományosan megalapozott, ismeretterjesztő művek írása. Könyveim állandó szaklektora kiváló mentorom, Dr. Kricsfalvi Péter belgyógyász főorvos és természetgyógyász, akit 2007-ben Batthyány-Strattmann László-díj tüntettek ki életművéért. A személyes sorsom alakulása, és az összegyűjtött tapasztalataim is arra ösztönöznek, hogy tovább folytassam ezt a munkát, és folyamatosan növeljem a tudásomat az emberi test működésével, az életmóddal és a különféle étrenddel és más, ide kapcsolódó ismeretek megszerzésével. Ezt a folyamatosan bővülő tudásomat nagy örömmel osztom meg a műveim iránt érdeklődőkkel.

Kapcsolódó cikkek

Maradj velünk

205RajongókTetszik
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek