fbpx
10.4 C
Budapest
2024. április 26. péntek

Testszerviz

Webáruház

Ne játszd (el) az eszed!

Tudtad, hogy az üdítők egyáltalán nem szolgáltak rá a nevükre? Az italgyártók előszeretettel elhallgatják azt a tényt, hogy a bárki számára elérhető cukros üdítőitalok és egészségesnek reklámozott gyümölcslevek gyakori fogyasztása az Alzheimer-kórra jellemző elváltozásokhoz vezethet az agyunkban.

- Hirdetés -

Ma már egyre szélesebb körben ismert, hogy a megfelelő folyadékpótlásra a szervezet hidratáltsága érdekében szükség van, ami nem csak a nyári hőség, hanem a téli hideg idején is.

Már egy kevés folyadékhiány is fejfájással, a szellemi teljesítmény csökkenésével járhat. A szervezet vízhiánya idővel a gondolkodási képesség hanyatláshoz is hozzájárulhat.

A mennyiségen kívül az is számít, hogy mit iszunk meg nap mint nap. Annak ellenére, hogy mindenki egyetért abban, hogy a létező legjobb választás a tiszta víz, még mindig nagyon sok cukros üdítőital fogy. Ez pedig nagyban hozzájárulhat az agyunk öregedési folyamatainak a felgyorsulásához.

Az Alzheimer’s & Dementia című orvosi szakfolyóiratban 2019-ben megjelent, több mint négyezer felnőtt bevonásával készült tanulmány azt állapította meg, hogy a cukros üdítőitalok, gyümölcslevek gyakori fogyasztása összefüggésbe hozható a kisebb agytérfogattal, a gyengébb memóriával, ami rontja a tanulási képességet is.

Már napi egy-két cukros italnál mérhető különbségeket tapasztaltak azokkal szemben, akik nem, vagy csak nagyon ritkán fogyasztottak cukros üdítőket, gyümölcsleveket.

A diétás változat sem jó

A szokásos mindennapi étrendünkre amúgy is jellemző a magas cukorfogyasztás. Az élelmiszeripar által feldolgozott élelmiszerek kifejezetten sok hozzáadott cukrot tartalmaznak. Még olyan termékekben is előfordul a cukorösszetevő, amiknél általában nem számítunk rá, így például a húskészítményekben, felvágottakban, szalonnákban, a tejtermékekről nem is beszélve.

Az, hogy az étrendünk „cukorbősége” hozzájárul az inzulinrezisztenciához vagy a 2-es típusú cukorbetegséghez nem újdonság. Az, hogy ez az agyunkra is károsan hat, egy kevésbé ismert összefüggés volt.

Ismert meg pontosan, hogy mi történik a testedben táplálkozáskor, és milyen javaslatokat kellene megfogadnod ahhoz, hogy még kellemesebben teljen a karácsony és jó közérzettel köszönthesd az új évet!

Olvasd el a Kulcs a testhez című könyvemet,

amit csomagban kedvezménnyel is megrendelhetsz!

Csökkentsd a cukrokat az étrendedben, és használd az egészséges ételrecepteket tartalmazó alakformáló szakácskönyvünket, az Élet írta szakácskönyvet, amit itt más könyvekkel együtt csomagban is megrendelhetsz!

Ha most megrendeled, akkor már karácsonykor süthetsz, főzhetsz belőle!

Szabados Pál
Szabados Pálhttps://www.testszerviztudastar.hu/
Küldetésem az életmódváltással és táplálkozással kapcsolatos igényes, tudományosan megalapozott, ismeretterjesztő művek írása. Könyveim állandó szaklektora kiváló mentorom, Dr. Kricsfalvi Péter belgyógyász főorvos és természetgyógyász, akit 2007-ben Batthyány-Strattmann László-díj tüntettek ki életművéért. A személyes sorsom alakulása, és az összegyűjtött tapasztalataim is arra ösztönöznek, hogy tovább folytassam ezt a munkát, és folyamatosan növeljem a tudásomat az emberi test működésével, az életmóddal és a különféle étrenddel és más, ide kapcsolódó ismeretek megszerzésével. Ezt a folyamatosan bővülő tudásomat nagy örömmel osztom meg a műveim iránt érdeklődőkkel.

Kapcsolódó cikkek

Maradj velünk

205RajongókTetszik
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek