fbpx
12.8 C
Budapest
2024. április 19. péntek

Testszerviz

Webáruház

Mi van veled ellenállóképesség?

Az idei november talán nem volt olyan szomorú az időjárás szempontjából az előző évekhez képest, hiszen többször kibukkant a Nap a felhők mögül, sőt voltak verőfényes napok is.

- Hirdetés -

Az idei november a ködös-esős idő helyett inkább magával hozott egy újabb koronavírus-hullámot.

Úgy látszik ez a vírus hosszútávra rendezkedett be nálunk, és ez egy merőben másféle helyzetet is magával hozott, mint a 100 évvel ezelőtti spanyolnátha járvány.

2020. áprilisában írtam egy bárki által hozzáférhető ismertető füzetet „Egy világjárvány margójára” címmel. Ez a kiadvány innen tölthető le!

Ebben a ma is aktuális brosúrában, egyetlen járványhullám lefutását írtam le, bár az egymást követő hullámok most már szinte menetrendszerűen követik egymást. Így várható az is, hogy jövő tavasszal, nyár elejéig egy ötödik hullám is lesz…

Miért van ez így?

Ennek két oka van.

Az egyik maguknak a vírusoknak a természetéből következik, mert ők is csak egyet akarnak: túlélni egy „gazdatestben”, illetve terjedni abban a közösségben, ami megadja nekik a hosszú távú fennmaradás lehetőségét. Ha a vírus súlyos betegséget okoz, akkor gyorsan elfogynak a vírus számára életet jelentő, megfertőzhető személyek, aki majd tovább adhatják az újabb és újabb vírusgenerációókat, amik gyorsan megváltoztatják magukat a mg hatékonyabb túlélés érdekében.

Éppen ezért az egyes, egymást követő járványhullámok bár fertőzőképesebb vírusgenerációkat küldenek szerteszét, ennek ellenére a fertőzéssel kiváltott betegség egyre enyhébb lefolyású lesz. Azaz egyre többen lesznek olyanok, akik észre sem veszik, hogy megfertőződtek a vírussal. De mindig lesznek olyanok is, akiknél a betegség súlyos kimenetelű lehet.

A másik ok a saját egészségi állapotunk. Ma már eléggé ismert, hogy fontos a fertőzés lefolyása szempontjából az, hogy illetőnek volt-e alapbetegsége.

A Cukorbeteg Egyesületek Országos Szövetsége az idén nyár közepén kiadott egy tájékoztató anyagot „Cukorbetegség és koronavírus járvány” címmel, amiben leírják, hogy „jelenlegi ismereteink szerint a cukorbetegek különösen veszélyeztetettek a SARS-COV-2 vírus által okozott COVID-19-re.”

Egy másik idézet szerint: „Azon cukorbetegeknél, akiknél a diabétesz kezelése nem volt sikeres, magasak voltak a vércukorértékeik, lett a legmagasabb a halálozás.”

A 2-es típusú cukorbetegség előszobája az inzulinrezisztencia. Jól tudjuk, hogy a magas vércukorszint megdobja az inzulinszintet még az egészséges embereknél is.

A magas vércukorszint következményeiről és a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásáról részletesen írok a Kulcs a testhez című könyvemben.

Tudom, sokaknak elegük van a járványból vagy a gyorsan felszívódó szénhidrátok, a cukrok káros hatásának a felemlegetéséből, de a tények makacs dolgok.

A fentiekből kitűnik, hogy se a járvány, se az inzulinrezisztencia vagy krónikus stressz immungyengítő hatása nem múlik el varázsütésre. Ezek a dolgok nem a gonosz boszorkányok rontása rajtunk, hanem mi magunk is javíthatunk az egészségi állapotunkon, vagy ha elfordítjuk a fejünket és nem tesszük meg azt, amit nem tesz meg helyettünk senki más, akkor ronthatunk rajta.

Az oltás vagy a hatósági szabályok befolyásolhatják a fertőzés terjedését és a megbetegedés lefolyását is, de minden esetben ott vagyunk mi emberek, és végső soron tőlünk függ, hogy mit teszünk vagy mit nem teszünk meg magunkért.

A Testszerviz Kulcs könyvek lehetőséget adnak bárkinek arra, hogy jól kipróbált és hiteles tudása legyen arról, hogyan működik a teste és mit tesz a szervezete, ha fertőzés támadja meg.

A Kulcs könyvekből megtanulhatod, hogy mit tehetsz magadért, az egészségedért.

Legyél egy azok közül, akik bátran, tudással veszik fel a küzdelmet a vírusokkal szemben.

Legyél jó formában, szerezd vissza tested egyensúlyát!

Válts velünk életmódot!

A kezdő lépést tedd meg ide kattintva!

Megteszem az első lépést!

Több hasznos tudást szeretnék, ezért a képre kattintok!

Szabados Pál
Szabados Pálhttps://www.testszerviztudastar.hu/
Küldetésem az életmódváltással és táplálkozással kapcsolatos igényes, tudományosan megalapozott, ismeretterjesztő művek írása. Könyveim állandó szaklektora kiváló mentorom, Dr. Kricsfalvi Péter belgyógyász főorvos és természetgyógyász, akit 2007-ben Batthyány-Strattmann László-díj tüntettek ki életművéért. A személyes sorsom alakulása, és az összegyűjtött tapasztalataim is arra ösztönöznek, hogy tovább folytassam ezt a munkát, és folyamatosan növeljem a tudásomat az emberi test működésével, az életmóddal és a különféle étrenddel és más, ide kapcsolódó ismeretek megszerzésével. Ezt a folyamatosan bővülő tudásomat nagy örömmel osztom meg a műveim iránt érdeklődőkkel.

Kapcsolódó cikkek

Maradj velünk

204RajongókTetszik
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek