fbpx
2.8 C
Budapest
2024. március 19. kedd

Testszerviz

Webáruház

Ha fáj, merev, csikorog, rugalmatlan – Hogyan tápláld a porcokat, ízületeket

Ma a táppénzen töltött idő 75%-ban mozgásszervi megbetegedésekre vezethető vissza. Nem csoda, hiszen már egészen kisiskolás kortól jellemzően egész nap ülünk. Amerikában a halálozások nagy része szintén az egész napos ülésből származó betegségekre, szövődményekre vezethető vissza. De mit is tehetünk ez ellen?

- Hirdetés -

A testünkben található porcok, porckorongok nem rendelkeznek saját érhálózattal, így a test szokásos tápanyagellátási rendszerében a vér által szállított táplálásban sem vesznek részt.

Akkor mégis hogyan kapnak tápanyagot, hogyan kapnak szükséges építőanyagot ízületeink?

A porcok, porckorongok anyagcseréje diffúzióval történik. Ez azt jelenti, hogy a mozgástól pl a porckorongok a csigolyák között összenyomódnak, vagy kitágulnak. Így vákuum keletkezik bennük és ez „szívja” be a tápanyagot.

Amikor mozdulatlanok, akkor nincs anyagcsere, elfáradnak, rugalmatlanná válnak és egy idő után sérülékenyek is lesznek.

A porckorong rugalmassága az, ami a csigolyákat egymástól távol tartja, és a mozgásukat biztosítja. Ha ez megszűnik, a porckorongok rugalmatlanná válnak, könnyen „kilyukadnak” egy rossz mozdulattól és a bennük lévő folyadék eltávozik. Így a csigolyák, ízületek összeérnek és nyomják az őket körül vevő idegeket.

Amikor az ideg „becsípődik” a test automatikusan megfeszíti a területet körülvevő izmokat, hogy a sérült részt így védje.

Amikor megfeszülnek az izmok, még jobban szorítják az idegeket, az még jobban fáj, erre még jobban feszülnek az izmok és egy spirálba kerülünk, aminél a fájdalom egy nagyobb.

Mit tehetünk azért, hogy ezt elkerüljük, tápláljuk az ízületeket, porcokat, porckorongokat?

A legfontosabb, hogy mozogjunk. Ha ülünk is, óránként álljunk fel és nyújtózzunk, hajoljunk párat, sétáljunk pár percet, hogy a fent említett diffúzió beinduljon és tápanyaggal lássa el az ízületeket, porcokat.

A másik, hogy adjunk olyan tápanyagot a testnek, ami kifejezetten a ízületeket, a közöttük lévő kenő folyadékot tartalmaznak. A kondroitin, glükozamin és MSM azok az anyagok, amik jelentősen fokozzák az ízületek védelmét, jó működését.

A Testszerviz megtalálta neked azt a folyékony formulát, amiben a fentiek együtt vannak. És nagy mennyiségű kollagént is tartalmaz, hogy a test erős váza felépülhessen, rugalmas lehessen.

Hatékony, folyékony, finom!

Ha csak ennyit teszel ízületeidért, már jelentős lépést tettél a fájdalmak, sérülések elkerüléséért.

Rugalmas, erős, hajlékony és fájdalommentes ízületek kívánok nektek!

Kapcsolódó cikkek

Maradj velünk

202RajongókTetszik
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek