fbpx
6.2 C
Budapest
2024. március 29. péntek

Testszerviz

Webáruház

Flapjack házilag

A flapjack elnevezés egy szeletet takar. A szó eredeti jelentése „lapos”. Ezt a kifejezést használják a gyümölcs szeletekre, fehérje szeletekre is. Lehet ezt egészégesen csinálni, igazi desszert azoknak, akik valami különleges csemegére vágynak. Szentmiklóssy Éva receptje ebben segít.

- Hirdetés -

„Edzős napjaimon olykor kevésnek bizonyul a reggeli ebéd vacsora, főleg, ha mellette mozgalmas napom van. Bevallom őszintén, hogy nekem nem a csoki, vagy a cukor az, ami csábító, sőt a kenyér sem.

Régen bringa túrákra flapjacket vittem magammal, tudod a bolti, vajas cukros verziót. Sokan azt hiszik, nagyon egészséges, pedig nagyon nem az.

Szabad megjegyeznem, hogy amit most bemutatok, azt sem kell minden nap enni, mert van benne gyümölcscukor bőven, ami a zabbal kombinálva jó kis szénhidrát bomba. Szóval, az én kis FlapJackem maradt ünnepi csemege, de elkészítettem egészséges változatban.”

Íme:

Hozzávalók:

100 g zabpehely

30 g aszalt áfonya

30 g aszalt meggy

(aszalványokból érdemes hozzáadott cukor nélkülit választani, elég az a cukor ami a gyümölcsben van.)

6 db datolya

30 g darált mandula

2 ek Testszerviz Extra Vegán fehérjepor

Elkészítése:
A datolyát azért tettem külön, mert amint felpuhult kiszedem belőle a magot. Aprítógépbe teszem, és a levéből is hozzáteszek 3 evőkanállal.
Kevés, de pont elég ahhoz, hogy megédesítse a mi kis zabszeletünket. Hozzáteszem a zabot, valamint a kiáztatott meggyet és áfonyát, és csak annyit pörgetek a turmixszal az egészen, hogy összekeveredjen minden, de nem kell, hogy összetőrje a zabszemeket, vagy ledarálja a meggyet, áfonyát.

Ezután egy keverőtálba teszem az egészet, és hozzáadok 2 evőkanál Testszerviz protein port, 20 g darált mandulát, valamint a meggy – áfonya levéből annyit, hogy könnyen elkeverhető legyen.

Szilikon lapon egy téglalapra lapítom, és beteszem a hűtőbe fél órára. Ezt követően szépen lehet szeletelni.

6 db 50 g-os flapjacket kapunk így, amelyben nem lesz cukor, vaj, margarin, felesleges adalékok. 

Jó étvágyat!

Kapcsolódó cikkek

Maradj velünk

202RajongókTetszik
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek