fbpx
7.9 C
Budapest
2024. március 29. péntek

Testszerviz

Webáruház

Tippek – a máj rendbehozatalához

A hormonok olyan vegyületek a szervezetben, melyek azért felelősek, hogy bizonyos folyamatokat elindítsanak, és végrehajtassanak különböző szerveinkkel. Több száz van belőlük és 80%-uk a májban aktivizálódik. Ezért is kulcsfontosságú, hogy a májunk tökéletesen működjön.

- Hirdetés -

Másik jelentős funkciója a méregtelenítés. Mindazon anyagok közömbösítése és kiválasztása, melyek a szervezetre romboló hatással vannak.

A máj elképesztően erős regenerálódási képességgel bír. 3 év alatt teljesen újra tud épülni és hibátlan állapotba kerülni. Egy műtétet követően képes az eredeti formájába újra visszanőni.

Abban az esetben, ha túlterheljük méreganyagokkal, adalékanyagokkal, rossz minőségű élelmiszerekkel, alkohollal és hasonló dolgokkal, akkor a máj nem képes maradéktalanul elvégezni a fenti feladatokat. Férfiak esetében ennek látványos megjelenése is van. Nagy, kiálló, dobszerűen kemény pocak. Sörhasnak is hívják, bár a söriváshoz nem nagyon van köze.

Fontos, hogy a májnak adjunk esélyt saját maga rendbehozatalára.

Tippek:

  • pár napig egyél könnyű ételeket (nyers, vagy párolt zöldségeket könnyen emészthető fehérjékkel, pl tojás, hal, tengeri herkentyűk, fehér húsok, borsófehérje, megfelelő mennyiségű hidegen sajtol olajakkal.
  • Zöldfűszereket használj és ne erőset, csípőst.
  • Igyál egyszerűen vizet, amibe egy kis citromlevet teszel.
  • Receptötletek itt találsz!
  • Csökkentsd a naoi kávé mennyiséget mondjuk a felére.
  • Naponta igyál 1-2 alkalommal Vidd magaddal Zöldturmixporból alkalmanként 1 púpos teáskanállal 2 dl vízben elkeverve.

A máj terhelése ezektől csökken, elkezd regenerálódni és jobban működni. Segíts neki legalább pár napig. Ha eredményes, akkor csináld egy kicsit tovább!

Bővebb információk a hormonok működéséről a Kulcs a hormonokhoz könyvben!

Kapcsolódó cikkek

Maradj velünk

202RajongókTetszik
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek