fbpx
7.2 C
Budapest
2024. március 19. kedd

Testszerviz

Webáruház

Tűsarok nyomozó

Egy igazi amerikai bűnügyi sorozat, melyben egy dekoratív, divatosan öltözködő, állandóan tűsarkúban vágtázó nyomozó hölgy robog a bűnözők után.

- Hirdetés -

Fut, szalad, terepen mászik és mindezt tűsarkúban teszi olyan könnyedséggel, mintha ebben született volna.

A tűsarkú cipő tartós és hosszútávú használata komoly elváltozásokat eredményez. A vádli hátsó izmai „megrövidülnek”, az állandó lábujjhegyen való állástól a test hátsó oldalán lévő izomláncok megfeszülnek és „rövidülnek”, a test kompenzálni fog és egy deformált alakot vesz fel.

Persze ez nem néhány alkalom után következik be, hanem évek kemény munkája után.

A tűsarok csinos, a láb szebb és formásabb lesz tőle, a hölgy egy kicsit magasabbnak, karcsúbbnak tűnik, így meg sem próbálok senkit lebeszélni róla.

Ugyanakkor évek múlva hátfájás, gerincproblémák, izomgörcsök, ideggörcsök jelezhetik, hogy nem éppen testbarát viselet.

Tipp – este otthon, vagy akár néha a munkahelyeden szabadulj meg a tűsarkú cipőtől, az irodádban, íróasztalodnál, vagy a lakásban és járkálj egy kicsit sarkon, belső és külső talpélen. (A lábujjhegyen járás nem segít, hiszen a tűsarok pont ezt a helyzetet eredményezi). TV nézés közben is mozgasd meg. Lefekvéskor csinálj bokakörzéseket, spiccelj és pipázz a lábaddal. Amikor csak teheted járj mezítláb. Ha naponta néhányszor pár percet foglalkozol ezzel, biztos lehetsz benne, hogy a lábad meghálálja és jelentősen ellensúlyozhatod a tűsarok okozta következményeket.

A Kulcs a mozgáshoz mozgáskészlet-tréning pont arra tanít meg, hogy hogyan tudod naponta pár percben megmozgatni a kritikus testrészeket, hogy válhatsz rugalmassá és az ízületeid olajozottá.

Rendszeres segítség a Mozgásmenedzser oldalon!

Jó mozgást!

Kapcsolódó cikkek

Maradj velünk

202RajongókTetszik
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek