fbpx
7.9 C
Budapest
2024. november 9. szombat

Testszerviz

Webáruház

Finoman párolt sárgarépa sült csirkeszárnnyal

A sárgarépát soha nem ettem meg semmilyen zöldség mixben, valahogy a főzz répa íze valahogy nem esett jól. Mióta párolom a répát, azóta sokkal finomabb, jól esik, és szívesen fogyasztom. Alább egy trükk, hogy lehet finomabb.

- Hirdetés -

Egy tapadásmentes edénybe tegyünk maximum 1 dl vizet, egy tk vajat, sót, tárkonyt, és ezen pároljuk meg a felkarikázott sárgarépát.

Ha már kész a sült húsunk, akkor nyugodtan tehetünk a répa alá a kisült szaftból. 15-20 perc párolás elég.

Most sült csirkeszárnyakkal fogyasztottuk, de bármilyen sült hússal ízletes köret.

A sárgarépa egyik fontos tulajdonsága, hogy vízben oldódó rostokat tartalmaz, így az emésztést kiválóan segíti, könnyen feldolgozza a szervezet.

Köszönjük a receptet és a fotót Szentmiklóssy Évának!

Kapcsolódó cikkek

Maradj velünk

207RajongókTetszik
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek