fbpx
12.8 C
Budapest
2024. április 19. péntek

Testszerviz

Webáruház

Azok a fránya hormonok?

Ügyfeleink jelentős része kapásból az első interjún azzal kezdi, hogy tudja, neki hormonális problémái vannak, azért hízott meg, azért nem szép a bőre, azért hullik a haja és hosszasan lehetne sorolni.

- Hirdetés -

És megközelítőleg ennyit tudnak a témáról. Hogy hogyan is működik a hormonrendszer, hogy mennyi féle van és mi a szerepük, azt elvétve sem látják tisztán.

Amikor valakinek egy problémára hormontartalmú szereket írnak fel, azzal nem az igazi problémát kezelik, hanem a tüneteket.

Az igazi probléma nem az, hogy valamelyik hormonból a szükségesnél több, vagy kevesebb termelődik, hanem az, hogy az azt termelő mirigy miért nem az optimális mennyiséget juttatja a szervezetbe.

Szóval a működési mechanizmus!

A hormonokat a belső-elválasztású mirigyek termelik. (Pajzsmirigy, mellékvese stb.) A hormonok kommunikációs jelzés szerepet töltenek be a testben. Eljutnak a végrehajtó szervbe és utasítást közvetítenek, hogy az mit csináljon.

A szerv (pl szív, vese stb) az utasítás végrehajtása után visszajelez a hormontermelő egységnek, hogy elvégezte a feladatot.

A mirigyek a test állapotát szabályozzák és annak állapotához igazodóan működnek.

Ha a test például nem kap megfelelő tápanyagot, vagy túl sok fizikai és mentális stressz éri, a hormontermelés igyekszik egyensúlyra ösztönözni a szervezetet.

Pl amikor cukrot viszünk be a szervezetbe, az inzulintermelés megnő, hogy a vér cukorszintjét az optimálisra csökkentse vissza.

Szervezetünkben 12 fő hormontermelő egység létezik, ezek összesen több mint 600 különféle hormont küldenek a szervezetbe.

Optimális működésük létfontosságú. Alul, vagy túl működésük, pedig a testet kedvezőtlenül befolyásolják. Túlsúly, hajhullás, hölgyeknél menstruációs panaszok, férfiaknál kopaszodás, kiálló has és még sorolhatnánk.

A probléma akkor történik, ha a hormontermelő egység nem kap visszajelzést, hogy a feladat elvégezve és nem tud leállni. Vagy akkor, ha más hormonok elnyomják a működését.

3 alapvető hormon van, ami gátolja a fogyást. Ezek megakadályozzák, hogy a zsírégetés megtörténjen.

Fontos tudni, hogy nincsenek rossz hormonok. Csak túl kevés és túl sok.

És még egy nagyon fontos adat. A máj az a szervünk, ami egyszerre hormontermelő mirigy és méregtelenítést, kiválasztást végző végrehajtó szerv is. Így a test irányításában és működésében egyaránt kiemelt szerepet játszik.

Az ideális testi állapottól való eltérés tehát tényleg hormonális eredetű.

Minden embernek meg kellene tanulnia, hogy milyen tünet milyen okokra vezethető vissza.

Tudnunk kell, hogy mik a valódi okok! Meg kell tudnunk, hogy melyik 3 hormon felelős az elhízásért és az őket termelő „egységeket” kell rendbe hozni.

Tudja meg, hogy melyik az említett 3 hormon! Tudja meg, hogy mi a valós oka az elhízásának! Tudja meg, mit kell tennie, hogy újból megfelelően működjenek!

Tudja meg, hogy milyen módon tudja a testét újra ideális formába hozni!

Jelentkezzen ingyenes konzultációnkra és tudja meg milyen testtípusba tartozik!

Kapcsolódó cikkek

Maradj velünk

204RajongókTetszik
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek