A sárgarépát soha nem ettem meg semmilyen zöldség mixben, valahogy a főzz répa íze valahogy nem esett jól. Mióta párolom a répát, azóta sokkal finomabb, jól esik, és szívesen fogyasztom. Alább egy trükk, hogy lehet finomabb.
Egy tapadásmentes edénybe tegyünk maximum 1 dl vizet, egy tk vajat, sót, tárkonyt, és ezen pároljuk meg a felkarikázott sárgarépát.
Ha már kész a sült húsunk, akkor nyugodtan tehetünk a répa alá a kisült szaftból. 15-20 perc párolás elég.
Most sült csirkeszárnyakkal fogyasztottuk, de bármilyen sült hússal ízletes köret.
A sárgarépa egyik fontos tulajdonsága, hogy vízben oldódó rostokat tartalmaz, így az emésztést kiválóan segíti, könnyen feldolgozza a szervezet.
Köszönjük a receptet és a fotót Szentmiklóssy Évának!