Stájerországból származik az eredeti stíriai metélt. Elkészítettem diétásan, hogy az is ehesse, aki életmódot vált! Jó étvágyat nektek!
Hozzávalók 4 személyre:
Ha csak egyedül, vagy ketten vagytok, felezzétek a mennyiségeket.
- 25 dkg csicseri borsó vagy köles széles-metélt
- 5 db M-es tojás
- 50 dkg túró (laktózmentes)
- 35 gramm 4x-es erősségű édesítő
- 10 dkg vaj
- 1 kezeletlen citrom reszelt héja
- vanília kikapart magja vagy vanília őrlemény
- csipet só
- 1 mokkáskanál szódabikarbóna
Elkészítése:
Tegyél fel sós vizet forralni a tésztának
Míg fel nem forr kezd el a túrós tölteléket elkészíteni.
A tojásokat válaszd ketté.
A sárgáját az édesítővel, a vajjal, a sütőporral, és a vaníliával, valamint a citrom reszelt héjával keverd habosra.
Ezután keverd össze jól a túróval.
A tésztát 5-7 perc alatt főzd meg és hideg vízzel öblítsed le, hogy gyorsabban kihűljön.
Amíg hűl a tészta, a tojásfehérjét verd fel kemény habbá, akár pici só vagy pár csepp citrommal.
Ha kihűlt a tészta, keverd jól össze a túróval.
Ezután óvatosan keverd hozzá a keményre vert tojásfehérjét.
Tehetsz hozzá beáztatott mazsolát is, ha így jobban szereted és nem fogyózol. 🙂
Kivajazott tepsiben, jénaiban vagy akár tortaformában is megsütheted.
180 C fokos előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sül.
Recept és fotó: Babos Kata, Testszerviz Konzultáns
Jó étvágyat a finomsághoz!
Hogyan tudnád TE is a tudatos életmódot könnyedén beilleszteni az életedbe?
Ideális testalkat mellett, koplalás nélkül jókat, és bőségesen enni?