fbpx
29.4 C
Budapest
2024. július 13. szombat

Testszerviz

Webáruház

A test tudja, hogyan működik a test! – interjú Dr Suba Rékával

Dr Suba Réka belgyógyász rezidenssel, Marosvásárhelyi táplálkozási és életmód tanácsadóval beszélgettünk a munkájáról, bőséges reggelikről, a Testszervizről.

- Hirdetés -

Dr Suba Réka: a személyes törődés a program lényege

Fáradékonyság, elhízás, energiahiány, fejfájás, a koncentrálóképesség hiánya – csupán néhány olyan panasz, amelyekkel találkozik nap mint nap egy táplálkozási és életmód tanácsadó. 

„Nincs annál jobb érzés, mint amikor látom a ragyogó szemeiket, ahogyan jönnek a találkozóra, és elújságolják a változásokat” – mesélte a tanácsadó. Dr Suba Réka tavaly diplomázott a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem általános orvosi szakán, a jövőben szeretne orvosként dolgozni, de táplálkozási tanácsadói tevékenységét sem hagyja abba. „Az orvosok nagyobb hangsúlyt fektetnek a tiltásokra, és csak kevés idő jut a tanácsokra, az életmódváltozás hogyanjaira. Számomra a kettő  teljesen összeegyeztethető” – vallotta be.

A Testszerviz szolgáltatás, amelyről Réka is beszélt nekünk, nem egy újabb fogyókúraötletet próbál eladni, nem is orvosi szolgáltatás, hanem egy személyre szabott táplálkozási tanácsadás. Célja a test fizikai állapotának, a mindennapi jó közérzetnek a helyreállítása. Nem rövidtávú javulás, hanem egy életet átívelő jobb fizikai állapot kialakítása a cél – vallja a „testszervizelő”.

A test tudja, hogyan működik a test, és azt is, hogy melyek azok a területek, amelyeket először rendbe kell hoznia” – tette hozzá. Nem lehet mindenkire ugyanazt a sablont ráhúzni, mindenki másképpen működik.

Éppen ezért a Testszerviz-program első lépéseként állapotfelmérést végeznek, azaz a résztvevőnek válaszolnia kell étkezéssel, alvással, stresszhelyzeteivel, előző diétáival kapcsolatos kérdésekre. Majd kap egy alapprogramot, amelynek alapján személyes étrendet állítanak össze. Ezt együtt beszélik át a tanácsadóval, akivel hetente találkoznak.

Tavaly november óta tucatnyi személynek segített Suba Réka az életmód változtatásban, volt köztük gyerek és hetvenéves is. Munkája során mégis főleg családanyákkal találkozik, mert ők azok, akik saját magukon kívül egy vagy több életért is felelősséget vállalnak. A család szeme a nőkön van, a nők szeme pedig folyamatosan a családon. Éppen ezért kell nekik mindig stabil pontként állniuk, az anyák, feleségek csak ritkán engedhetik meg maguknak, hogy „bedobják a törülközőt.” Suba Réka úgy érzi, tanácsaival, tapasztalatával és odaadásával sokat segíthet a családanyáknak abban, hogy egészséget teremtsenek a családban.

Eredeti cikk: http://www.szekelyhon.ro/magazin/a-test-tudja-melyek-azok-a-teruletek-amelyeket-rendbe-kell-hoznia

Ha úgy érzed, hogy itt az idő az Életmódváltásra, akkor jelentkezz egy ingyenes konzultációra! Tudd meg, mit kell tenned ahhoz, hogy jobb állapotot érj el, hogyan támogathatod a testedet!

Dr Suba Réka gyakorló édesanya különleges tanfolyamot állított össze kismamáknak, Kulcs a csecsemőápoláshoz címmel! Hogy a baba öröm és ne aggódás legyen!

A Tanfolyamot és a részleteket a képre kattintva éred el!

Nézd meg, neked szól kedves Kismama!

Kapcsolódó cikkek

Maradj velünk

206RajongókTetszik
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek