Sajtos, ropog, nem hizlal! Mi kell ennél több egy sós nasinál?
Hozzávalók a sajtos kekszhez:
- közepes cukkini (45-50 dkg)
- 2 tojás
- 25 dkg mozzarella
- 15 dkg cheddar sajt (lehet trappista is, vagy vegyesen)
- só
Elkészítés:
A cukkinit lereszelem, besózom és hagyom állni, amíg jó sok levet ereszt. (akár egy napot is állhat besózva). Alaposan kinyomkodom a levét, majd hozzáreszelem a mozzarellát és jöhet hozzá a 2 tojás.
Összekeverem, ha kell, akkor még sózom. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítom a keveréket maximum 1 cm vastagon és 180 fokon addig sütöm, amíg elkezd pirulni a teteje. Ekkor ráreszelem a cheddar sajtot és mehet vissza a sütőbe. Amikor kicsit megpirul a sajt a tetején már kész is! Szeleteld fel, és máris fogyasztható.
Fogyaszthatjuk melegen, hidegen, magában, akár fokhagymás joghurtos mártogatóssal, vagy avokádókrémmel is. Mindenhogy nagyon finom!