fbpx
15.9 C
Budapest
2024. április 26. péntek

Testszerviz

Webáruház

EGYSZERŰ KÓKUSZGOLYÓ KÉT HOZZÁVALÓBÓL

A képen látható kókuszgolyók jól példázzák, hogy szinte semmiből, akár két alkotóból is finom sütifalatkákat készíthetünk a hirtelen bejelentkező vendégeknek, gyerekzsúrokra, a délutáni kávézáshoz, csak úgy mert szeretjük a kókuszt, mert bekapnánk valami könnyűt és édeset és egyáltalán…

Ezeknek a kókuszgolyóknak az elkészítésénél csupán két hozzávalót használtunk, kókuszreszeléket és banánt, illetve más variációban almapürét és kókuszreszeléket.

- Hirdetés -

Ha almapéppel készítjük és az almánk nem elég édes, szükség lehet egy evőkanálnyi édesítőszerre. Ez esetben tehát a kókuszgolyónk három összetevős lesz.

Az elkészítés nagyon egyszerű. A golyócskák önmagukban is finomak, de csomagolhatunk a belsejükbe csokidarabokat is, valamilyen aszalt  gyümölcsöt is. Mi például a maradék áfonyás bonbonjainkat csomagoltuk bele, hát…, nem ártott neki.

A banán vagy az almapép ebben az esetben a tojást is helyettesíti.

A kisült meleg golyócskák még porhanyósak, omlékonyak. Fogyasztás előtt hűtsük ki őket, tegyük egy órányi időre hűtőbe, hogy megszilárduljanak.

HOZZÁVALÓK KB. 10 KÓKUSZGOLYÓHOZ

1.5 bögre (1 bögre = 2,5 dl) apróbbra őrölt kókuszreszelék + őröletlen a forgatáshoz
2 közepes, tört banán / 2/3 bögre almapép
tört csokidarabok, maradék bonbon desszertek, aszalt gyümölcsök a belsejébe (elmaradhat)
esetleg 1 evőkanálnyi őrölt eritritol vagy más őrölt fehér cukor, cukorpótló

A KÓKUSZGOLYÓK ELKÉSZÍTÉSE

1. Előkészület: Kapcsoljuk be a sütőt 180 fokra, béleljünk ki egy kisebb tepsit papírral.
2. A kókuszreszeléket kávédarálóban őröljük apróbbra, de ne lisztté.
3. Egy  nagyobb almát daraboljunk fel és minimális mennyiségű vizet aláöntve főzzük meg kicsit. Turmixoljuk a pépet. (Megfelel az Aldiban vásárolt almapép is.)
Ha banánnal készítjük, a banánokat nagyon alaposan törjük össze villával / turmixoljuk.
4. A kókuszreszeléket és a gyümölcsöt keverjük össze, esetleg édesítsük.
Porhanyós, omlékony tésztát kapunk, amely azonban kézzel jól formázható.
5. Egy nagyobb kávéskanálnyi mennyiséget tegyünk a tenyerünkre és helyezzük bele a tölteléket, csomagoljuk össze golyó formájúra. Ha nem teszünk a belsejébe semmit, egyszerűen formázzuk golyóvá.
6. A kókuszgolyót forgassuk meg őröletlen kókuszreszelékben.
7. A golyókat helyezzük papírral bélelt tepsire.
8. 180 fokos sütőben nagyjából 30 percig sül, de figyeljünk rá, amikor a felszínen lévő reszelékek kezdenek pirulni, akkor jó.
9. A sütikéket hűtsük ki, mert frissen még omlékonyak, nyomásra könnyen szétesnek.
Nem sokáig fog tartani, hamar elfogy. Mi szerettük.

Jó étvágyat!

Forrás https://www.bulkshop.hu/ 

Kapcsolódó cikkek

Maradj velünk

205RajongókTetszik
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek