fbpx
12.4 C
Budapest
2024. április 20. szombat

Testszerviz

Webáruház

10 fogalom, ami mindent megold… mindent megold? Sokmindent megoldhatna…

Mozgás, testsúly, egészséges táplálkozás, stresszmentes életmód, életkorhoz igazított tervszerû, rendszeres megelõzõ szûrõ vizsgálatok, egészségfejlesztés, egészségmegõrzés, egészségvédelem, egészségtudatos magatartás.

- Hirdetés -

Az ember szereti megérteni, hogy mit magyaráznak neki, mit akarnak „elhitetni” vele. A magyar ember különösen szeretné tudni, érteni, „mi van a dolgok mögött”, mert túl sokat erõszakoskodtak már velünk az elmúlt századokban (is). Ezért útáljuk, ami kötelezõ. Egészséges önvédelem. Ha van haszna és van értelme, akkor elfogad
juk, mint ahogy a védõoltások kötelezõ mivoltát is.

A „10 fogalom” fontos. Nem kötelezõ, csak lehetõség. Okosan élhetünk vele. Önkéntesen. Saját elhatározásból. A PÁCIENS partnered szeretne lenni abban, hogy mind a 10 fogalomra folyamatosan odafigyel, és próbálja feltárni, eléd „rakni” az érveket, bizonyítékokat, mikor melyik miért lehet fontos. Ha nem eléggé érthetõ, nem világos, vagy nem hihetõ, írd meg, miért. Tedd fel kérdéseidet, újra és újra válaszolni fogunk. Addig beszélgessünk, amíg egyetlen bizonytalanság is megmarad. Amikor azt tudod mondani, hogy „Ahá, most már értem, ez tényleg nekem fontos!”, akkor kezdõdik az igazi közös munka.

Addig pedig fokozatosan, türelmesen, kitartóan igyekszünk feltárni és eléd tárni azt, hogy mit nyerhet és mit veszíthet a szervezeted a „10 fogalom” által, vagy annak híján. Persze nemcsak fekete és fehér, ördög és angyal létezik, hanem ezek általában keverednek. A tökéleteshez, az ideálishoz mind a mozgásban, mind a táplálkozásban és a többi területen is átmenetek vezetnek. 10 perc mozgás is többet ér, mint a semmi, napi fél óra mozgás hetente 4-szer már ideálisnak számít. A kettõ közt sok átmenet van, és élvezheted a „jó úton járok” érzés örömét. A legkisebb eredmény is fontos. Lássunk neki! Komolyan várjuk kérdéseidet, de felvetéseidet, kételyeidet és akár ellenvetéseidet is. Próbáljuk meg együtt. „Hadd lám, mire megyünk ketten”.

dr. Kollai Balázs
dr. Kollai Balázshttp://www.maposz.hu
Dr. Kollai Balázs, a Magyarországi Praktizáló Orvosok Szövetségének (MAPOSZ) elnöke és a Praxis folyóirat főszerkesztője.

Kapcsolódó cikkek

Maradj velünk

205RajongókTetszik
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek