fbpx
10.8 C
Budapest
2024. október 15. kedd

Testszerviz

Webáruház

Édesköményes-almás saláta

Ritkán posztolok salátarecepteket, mert, bár én naponta és nagy mennyiségben fogyasztom őket, valószínűnek tartom, hogy a zöldségek összemetélésére és ízesítésére bárki képes, nem kell hozzá recept vagy gasztroblog.

- Hirdetés -

Vannak viszont olyan friss saláták, amelyeket magunktól talán eszünkbe sem jutna elkészíteni, mert merész fűszereket vagy alapanyagokat tartalmaznak. Ez a saláta is ilyen, melyre Christine Bailey Nyers ételekkel az egészségért c. könyvében bukkantam rá. Az édesköményt számtalanszor fogtam már kézbe a zöldségrészlegen, de mivel nem tudtam, mit kezdjek vele, mindig visszatettem a polcra. Itt volt az alkalom, hogy végre megkóstoljam, egyébként is azt vallom, hogy néha ki kell lépnünk a komfortzónánkból és meg kell kóstolnunk új ízeket is. 🙂 Nagyon színes, friss, fűszeres saláta lett a végeredmény, kóstoljátok meg, ha valami meglepőre és újra vágytok!

Hozzávalók:
1 fej édeskömény (ánizskapor)

1-2 db alma

néhány kisebb szál sárgarépa

negyed fej lilahagyma (ízlés szerint lehet több is)

1 evőkanál méz

bors, szárított kakukkfű

néhány evőkanál citromlé

1 evőkanál olívaolaj

friss mentalevél

Elkészítés:

Az édesköményt, almát, répát és lilahagymát vékonyra szeleteljük, majd a fűszerekkel, mézzel és olajjal ízesítjük.

Édesköményes-almás saláta

Jó étvágyat!

Forrás: http://www.konyhamesek.sk/

Kapcsolódó cikkek

Maradj velünk

207RajongókTetszik
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek