fbpx
10.4 C
Budapest
2024. április 26. péntek

Testszerviz

Webáruház

Csokis kókusztorta

Hozzávalók

Tészta: (a tészta ötlete Tücsökbogártól ered, recept itt🙂
– 6 tojás
– 40 g darált mandula
– 24 g kakaó
– ízlés szerint paleo édesítő

- Hirdetés -

Kókuszos krém:
– 4 dl víz
– 200 g kókuszreszelék
– 400 g Cocomas (két kis doboz)
– 16 g zselatin
– kevés vanília
– ízlés szerint paleo édesítő (eritrit, stevia, xilytol)

Csokimáz:
– 50 g kókuszolaj
– 50 g kakaó
– 40 g méz

Elkészítés

A tojásfehérjét egy pici sóval kemény habbá verjük. Egy tálba beletesszük a sárgáját, a darált mandulát, a kakaót és a fehérjehab egynegyedét, majd sűrű krémmé verjük, végül óvatos mozdulatokkal belefotgatjuk a felvert fehérjébe. A felét 24-26 cm átmérőjű, alul sütőpapírral bélelt és kiolajozott formába töltjük, majd 180 fokon 10 perc alatt megsütjük. Ugyanezt elvégezzük a tészta másik felével is (én külön-külön szoktam elkészíteni a két tésztát, hogy ne essen össze a tészta másik fele, míg sül az első).
A krémhez a kókuszreszeléket kávédarálón ledaráltam és tálba tettem. Két deci vízben feloldottam a zselatint, majd lassú tűzön felmelegítettem (nem forraltam! ). A meleg zselatinos vizet  plusz két deci víz kíséretében a kókusz mellé öntöttem, majd tettem bele kevés vaníliát és ízlés szerint édesítőt. Habverővel összekevertem, majd a mélyhűtőbe tettem, hogy kicsit besűrűsödjön.

Míg a krémem sűrűsödött, a két doboznyi hideg Cocomast kemény habbá vertem, majd belekevertem a sűrű kókuszkrémbe. Az alsó tésztarétegre terítettem, majd betakartam a másik tésztával. Miután a krém megkötött, levettem róla a tortakarimát és lekentem a csokikrémmel, amihez a mézet, kókuszolajat és kakaóport habverővel simára kevertem – de használhatunk sima étcsokit is. 🙂 . Hűtőben hagytam dermedni, majd darált paleo porcukorral szórtam meg. 🙂 Mutatós finomság kókuszimádóknak. 🙂

Forrás: http://www.konyhamesek.sk

Kapcsolódó cikkek

Maradj velünk

205RajongókTetszik
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek