Ritkán posztolok salátarecepteket, mert, bár én naponta és nagy mennyiségben fogyasztom őket, valószínűnek tartom, hogy a zöldségek összemetélésére és ízesítésére bárki képes, nem kell hozzá recept vagy gasztroblog.
Vannak viszont olyan friss saláták, amelyeket magunktól talán eszünkbe sem jutna elkészíteni, mert merész fűszereket vagy alapanyagokat tartalmaznak. Ez a saláta is ilyen, melyre Christine Bailey Nyers ételekkel az egészségért c. könyvében bukkantam rá. Az édesköményt számtalanszor fogtam már kézbe a zöldségrészlegen, de mivel nem tudtam, mit kezdjek vele, mindig visszatettem a polcra. Itt volt az alkalom, hogy végre megkóstoljam, egyébként is azt vallom, hogy néha ki kell lépnünk a komfortzónánkból és meg kell kóstolnunk új ízeket is. 🙂 Nagyon színes, friss, fűszeres saláta lett a végeredmény, kóstoljátok meg, ha valami meglepőre és újra vágytok!
Hozzávalók:
1 fej édeskömény (ánizskapor)
1-2 db alma
néhány kisebb szál sárgarépa
negyed fej lilahagyma (ízlés szerint lehet több is)
1 evőkanál méz
bors, szárított kakukkfű
néhány evőkanál citromlé
1 evőkanál olívaolaj
friss mentalevél
Elkészítés:
Az édesköményt, almát, répát és lilahagymát vékonyra szeleteljük, majd a fűszerekkel, mézzel és olajjal ízesítjük.
Jó étvágyat!
Forrás: http://www.konyhamesek.sk/