fbpx
7 C
Budapest
2024. november 4. hétfő

Testszerviz

Webáruház

Csirkemájjal töltött sült hús

A Kalória tudatos szakácskönyv különlegessége, hogy egy receptet hagyományos módon és újragondolva, egészséges változatban is megmutat. Úgy, mint az alábbi receptnél.

- Hirdetés -

Hagyományos Elkészítés

1428 Kcal
1 főre: 357 Kcal

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertéscomb,
  • 4 ek. étolaj (28 gramm),
  • 15 dkg csirkemáj,
  • 1 fej hagyma (5 dkg),
  • 1 ek. sürített paradicsom (10 gramm),
  • 3 dkg szalonna,
  • 1 csapott tk. pirospaprika (10 gramm),
  • 1 tk. só (10 gramm) 1 kk. majoranna,
  • ½ kk. őrölt bors.

Elkészítés:

2 ek. olajat forrósítunk a kis kockára vágott 3 dkg szalonnával, üvegessé pároljuk benne az apróra vágott fej hagymát, és akkor beledobjuk a kicsi kockákra vágott csirkemájat, hozzáadjuk az  1 tk. pirospaprikát, az 1 kk. majorannát, ½ tk. sót és a ½ kk. borsot és alaposan megpirítjuk (5 perc), majd hozzákeverjük az 1 ek. sürített paradicsomot.

Közben kiverjük a 4 nagy vagy 8 kisebb szeletre darabolt húst, kiterítjük a vágódeszkára, elsimítgatjuk és egyenletesen elosztva, hogy mindegyikre egyformán jusson, rákenjük a sze- letekre a májas tölteléket.

A hússzeleteket szorosra besodorjuk, hústűvel vagy fapálci- kákkal (fogpiszkáló) összetűzzük, jénai tálba vagy tepsibe rak- juk szorosan egymás mellé, meghintjük a másik ½ tk. sóval, a másik 2 ek. olajjal és lefedve a sütőben megsütjük. (200 fokon 50 perc).

Köret:

Javasolt: burgonya főzelék (300 Kcal/adag)

Kalória Tudatos Elkészítés

1051 Kcal
1 főre:  262 Kcal

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemell,
  • 2 ek. étolaj (14 gramm),
  • 15 dkg csirkemáj,
  • 1 fej hagyma (5 dkg),
  • 1 ek. sürített paradicsom (10 gramm),
  • ½ dl (50 gramm 12%-os) tejföl 2 ek. víz,
  • 1 csapott tk. pirospaprika (10 gramm),
  • 1 tk. só (10 gramm) 1 kk. majoranna,
  • ½ kk. őrölt bors.

Elkészítés:

2 ek. olajat forrósítunk, üvegessé pároljuk benne az apróra vágott fej hagymát, beletesszük a kicsi kockákra vágott csir- kemájat, hozzáadjuk az 1 tk. pirospaprikát, az 1 kk. majorannát, ½ tk. sót és a ½ kk. borsot és alaposan megpirítjuk (5 perc), majd hozzákeverjük az 1 ek. sürített paradicsomot.

Közben kiverjük a 4 nagy vagy 8 kisebb szeletre darabolt húst, kiterítjük a vágódeszkára és egyenletesen elosztva, ráken- jük a szeletekre a májas tölteléket.

A hússzeleteket szorosra besodorjuk, hústűvel vagy fapál- cikákkal (fogpiszkáló) összetűzzük, jénai tálba vagy tepsibe rakjuk szorosan egymás mellé, meghintjük ½ tk. sóval, és meg- locsoljuk a 2 ek. vízzel elkevert ½ dl tejföllel, majd lefedve a sütő- ben megsütjük. (200 fokon 50 perc).

Köret:

Javasolt a zöldséges rizs ( 222 Kcal/adag, 211. oldal)

Praktikum:

Ha van több időnk, megtehetjük, hogy a húst 1-2  órával korábban kiverjük, egy levese tányérba teszünk hagymakarikákat,       2 szál petrezselyem zöldjét, 8-10 szem egész feketeborsot és ráterítjük a hússzeleteket, majd ismét hagyma, petrezselyem, bors és megint hússzelet. A tetejére hagyma, petrezselyem, bors kerül. Lefedve kb. 1 órát állni hagyjuk, majd gondosan mindentől meg- tisztítva kenjük rá a tölteléket és onnan folytatjuk. Sokkal finomabb így, megéri a törődés!

Forrás: Kalória Tudatos Több, Mint Szakácskönyv

Jó étvágyat!

Csirkemájjal töltött sült hús


Hogyan tudnád TE is a tudatos életmódot könnyedén beilleszteni az életedbe?

Ideális testalkat mellett, koplalás nélkül jókat, és bőségesen enni?

Kapcsolódó cikkek

Maradj velünk

207RajongókTetszik
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek