A Kalória tudatos szakácskönyv különlegessége, hogy egy receptet hagyományos módon és újragondolva, egészséges változatban is megmutat. Úgy, mint az alábbi receptnél.
Hagyományos Elkészítés
1428 Kcal
1 főre: 357 Kcal
Hozzávalók:
- 50 dkg sertéscomb,
- 4 ek. étolaj (28 gramm),
- 15 dkg csirkemáj,
- 1 fej hagyma (5 dkg),
- 1 ek. sürített paradicsom (10 gramm),
- 3 dkg szalonna,
- 1 csapott tk. pirospaprika (10 gramm),
- 1 tk. só (10 gramm) 1 kk. majoranna,
- ½ kk. őrölt bors.
Elkészítés:
2 ek. olajat forrósítunk a kis kockára vágott 3 dkg szalonnával, üvegessé pároljuk benne az apróra vágott fej hagymát, és akkor beledobjuk a kicsi kockákra vágott csirkemájat, hozzáadjuk az 1 tk. pirospaprikát, az 1 kk. majorannát, ½ tk. sót és a ½ kk. borsot és alaposan megpirítjuk (5 perc), majd hozzákeverjük az 1 ek. sürített paradicsomot.
Közben kiverjük a 4 nagy vagy 8 kisebb szeletre darabolt húst, kiterítjük a vágódeszkára, elsimítgatjuk és egyenletesen elosztva, hogy mindegyikre egyformán jusson, rákenjük a sze- letekre a májas tölteléket.
A hússzeleteket szorosra besodorjuk, hústűvel vagy fapálci- kákkal (fogpiszkáló) összetűzzük, jénai tálba vagy tepsibe rak- juk szorosan egymás mellé, meghintjük a másik ½ tk. sóval, a másik 2 ek. olajjal és lefedve a sütőben megsütjük. (200 fokon 50 perc).
Köret:
Javasolt: burgonya főzelék (300 Kcal/adag)
Kalória Tudatos Elkészítés
1051 Kcal
1 főre: 262 Kcal
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemell,
- 2 ek. étolaj (14 gramm),
- 15 dkg csirkemáj,
- 1 fej hagyma (5 dkg),
- 1 ek. sürített paradicsom (10 gramm),
- ½ dl (50 gramm 12%-os) tejföl 2 ek. víz,
- 1 csapott tk. pirospaprika (10 gramm),
- 1 tk. só (10 gramm) 1 kk. majoranna,
- ½ kk. őrölt bors.
Elkészítés:
2 ek. olajat forrósítunk, üvegessé pároljuk benne az apróra vágott fej hagymát, beletesszük a kicsi kockákra vágott csir- kemájat, hozzáadjuk az 1 tk. pirospaprikát, az 1 kk. majorannát, ½ tk. sót és a ½ kk. borsot és alaposan megpirítjuk (5 perc), majd hozzákeverjük az 1 ek. sürített paradicsomot.
Közben kiverjük a 4 nagy vagy 8 kisebb szeletre darabolt húst, kiterítjük a vágódeszkára és egyenletesen elosztva, ráken- jük a szeletekre a májas tölteléket.
A hússzeleteket szorosra besodorjuk, hústűvel vagy fapál- cikákkal (fogpiszkáló) összetűzzük, jénai tálba vagy tepsibe rakjuk szorosan egymás mellé, meghintjük ½ tk. sóval, és meg- locsoljuk a 2 ek. vízzel elkevert ½ dl tejföllel, majd lefedve a sütő- ben megsütjük. (200 fokon 50 perc).
Köret:
Javasolt a zöldséges rizs ( 222 Kcal/adag, 211. oldal)
Praktikum:
Ha van több időnk, megtehetjük, hogy a húst 1-2 órával korábban kiverjük, egy levese tányérba teszünk hagymakarikákat, 2 szál petrezselyem zöldjét, 8-10 szem egész feketeborsot és ráterítjük a hússzeleteket, majd ismét hagyma, petrezselyem, bors és megint hússzelet. A tetejére hagyma, petrezselyem, bors kerül. Lefedve kb. 1 órát állni hagyjuk, majd gondosan mindentől meg- tisztítva kenjük rá a tölteléket és onnan folytatjuk. Sokkal finomabb így, megéri a törődés!
Forrás: Kalória Tudatos Több, Mint Szakácskönyv
Jó étvágyat!
Hogyan tudnád TE is a tudatos életmódot könnyedén beilleszteni az életedbe?
Ideális testalkat mellett, koplalás nélkül jókat, és bőségesen enni?